Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Δεν έχει φοβικά σύνδρομα ο Μητσοτάκης – Θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Erdogan

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Δεν έχει φοβικά σύνδρομα ο Μητσοτάκης – Θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Erdogan
Να μη δημιουργούμε την αίσθηση στους πολίτες ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία είπε ο κ.Καραμανλής
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν έχει φοβικά σύνδρομα και ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan για τις τουρκικές προκλήσεις διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν στις 16:30 σήμερα Τετάρτη 4/12 το απόγευμα οι Κ. Μητσοτάκης και Rejep Tayip Erdogan.
«Είναι από τις ελάχιστες φορές τα τελευταία χρόνια που έχουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς φοβικά σύνδρομα.
Ο κ.Μητσοτάκης θα θέσει στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν τις τουρκικές προκλήσεις και θα ζητήσει εξηγήσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Δεν πρέπει να δημιουργούμε την αίσθηση στους πολίτες ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκτροχιασμού όταν έχεις αυτόν τον γείτονα, καθώς ο κ. Ερντογάν αισθάνεται τον εαυτό του ως έναν ηγέτη μιας τοπικής υπερδύναμης» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Καραμανλής.
«Οι Τούρκοι έκαναν ένα προπέτασμα καπνού γιατί το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν με την Λιβύη είναι μια συμφωνία με ένα ανύπαρκτο κράτος, […] που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα κατά το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε ο κ.Καραμανλής, τονίζοντας ότι τα συμφέροντα που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο περιορίζουν τη δύναμη και την επιρροή της Τουρκίας.
«Γι’ αυτό το λόγο η Τουρκία, που είναι στρατηγικός παίχτης - παρότι ο Ερντογάν πολλές φορές ξεφεύγει με τη ρητορική του από τα όρια - κάνει μελετημένες κινήσεις και δεν θα φτάσει στα άκρα μιας πολεμικής σύρραξης.
Και αυτό το έδειξε [...] και το ‘87 και το ‘96.
Πόσο δε περισσότερο σήμερα που έχει απέναντί της μια αυτοδύναμη κεντροδεξιά κυβέρνηση όπως η σημερινή.
Η ΝΔ έχει αποδείξει, είπε, ότι είναι μια πατριωτική δύναμη που δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα εθνικής ασφάλειας» υποστήριξε ο κ.Καραμανλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης