Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΝΑΤΟ: Οι αμυντικές δαπάνες κρατών-μελών, στην 3η θέση η Ελλάδα - Αποκαλυπτικό γράφημα

ΝΑΤΟ: Οι αμυντικές δαπάνες κρατών-μελών, στην 3η θέση η Ελλάδα - Αποκαλυπτικό γράφημα
Η Γερμανία είναι μόνο μία από τις 19 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχει πετύχει τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες
Στην τρίτη θέση όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό επί του ΑΕΠ για τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ είναι και από τις λίγες χώρες που έχει πιάσει τον στόχο του 2% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
O Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έφτασε στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι πάρα πολλές χώρες δεν πληρώνουν αρκετά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος έχει απειλήσει αρκετές φορές ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν τη στρατιωτική στήριξη εάν οι σύμμαχοι δεν αυξήσουν τις δαπάνες.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του από το Λονδίνο, ο Trump άφησε σαφείς αιχμές κατά της Γερμανίας κατηγορώντας την για χαμηλές αμυντικές δαπάνες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δαπανούν το 3,42% του ΑΕΠ για άμυνα, ενώ η Γερμανία δαπανά το 1,38% (αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι).
Αποκαλυπτικό είναι το παρακάτω γράφημα που παρουσιάζει το CNBC, όπου προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση παρά την οικονομική κρίση…




Αντίστοιχα, η Γερμανία είναι μόνο μία από τις 19 χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν πετύχει τον στόχο του 2% όσον αφορά τις δαπάνες που τέθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης