Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας – Η Βουλή πέρασε νομοσχέδιο με αυστηρά μέτρα κατά του Πεκίνου για τους Ουιγούρους

tags :
Νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας – Η Βουλή πέρασε νομοσχέδιο με αυστηρά μέτρα κατά του Πεκίνου για τους Ουιγούρους
Για νέα παρέμβαση σε εσωτερικές της υποθέσεις κάνει λόγο η Κίνα
Ένα ακόμα επεισόδιο έντασης στις ήδη ταραγμένες σχέσεις των  ΗΠΑ και της Κίνας έρχεται να προσθέσει η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχεδίου που προβλέπει πολύ αυστηρά μέτρα κατά του Πεκίνου εξαιτίας της καταστολής της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων που βρίσκεται στη δυτική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ.
Η έγκριση του σχεδίου νόμου — με 407 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά — προεξοφλείται πως θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στη σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα, αν και το κείμενο απέχει ακόμη αρκετά από το να γίνει νόμος.
Θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, να επιστρέψει στη Βουλή για να γίνει η εναρμόνιση των δύο εκδοχών του και κατόπιν να σταλεί στον Λευκό Οίκο όπου ο Trump θα κληθεί να το επικυρώσει υπογράφοντάς το ή να ασκήσει βέτο.
Ήδη οι αντιδράσεις από το Πεκίνο είναι έντονες.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αναφέρει ότι εναντιώνεται αποφασιστικά στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και τονίζει ότι η κατάσταση στη Σιντζιάνγκ είναι εσωτερική υπόθεση της Κίνας.
Παράλληλα αξιώνει οι ΗΠΑ να διορθώσουν αυτό το λάθος και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο το κείμενο αυτό να γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.
Η Κίνα θα αντιδράσει ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση και αυτό το επεισόδιο αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις δηλώσεις του Trump ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να περιμένει για μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης