Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jourova (ΕΕ): Ζητά τη διενέργεια έρευνας για το θάνατο της δημοσιογράφου Galizia «χωρίς πολιτική παρέμβαση»

tags :
Jourova (ΕΕ): Ζητά τη διενέργεια έρευνας για το θάνατο της δημοσιογράφου Galizia «χωρίς πολιτική παρέμβαση»
Η Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μάλτα και επέμεινε η έρευνα για το θάνατο της δημοσιογράφου Galizia να ολοκληρωθεί, «χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση»
Η έρευνα για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia πρέπει να διεξαχθεί «χωρίς πολιτική παρέμβαση», προειδοποίησε η Ευρωπαία Επίτροπος Vera Jourova κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Μάλτας.
Η Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν "εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μάλτα" και "επέμεινε η έρευνα να ολοκληρωθεί, χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος σχετικά με τη συνομιλία αυτή που έγινε χθες, Δευτέρα 2/12.
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Josef Muscat κατηγορείται από την οικογένεια της δημοσιογράφου ότι παρενέβη για να προστατεύσει τον διευθυντή του γραφείου του σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταγγελία στην υπόθεση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Owen Bonnici συζήτησε επίσης με την Επίτροπο, αρμόδια για τον σεβασμό του κράτους δικαίου, για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, διευκρίνισε ο Christian Vigant, εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Η Jourova εκτίμησε ότι "μένει δουλειά να γίνει".
Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στη Μάλτα για μια αποστολή δύο ημερών λόγω των "ερωτημάτων για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και για τις σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς στο πιο υψηλό επίπεδο".
Η ερευνητική δημοσιογράφος Daphne Caruana Galizia, που ερευνούσε τη διαφθορά στη Μάλτα, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της στις 16 Οκτωβρίου 2017.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης