Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερουσιαστής Kamala Harris αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η γερουσιαστής Kamala Harris αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών
Η προεκλογική μου εκστρατεία απλά δεν έχει τους οικονομικούς πόρους που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε, δήλωσε η ίδια η γερουσιαστής προς υποστηρικτές της
Η γερουσιαστής από την Καλιφόρνια Kamala Harris, ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών και ένθερμη επικριτής των πολιτικών του προέδρου Donald Trump για την μετανάστευση, κλείνει την προσπάθειά της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, αναφέρουν διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα πηγή του προεκλογικού της επιτελείου.
«Έκανα την αποτίμησή μου και το εξέτασα από κάθε πτυχή και τις τελευταίες λίγες μέρες κατέληξα σε μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής μου», είπε σήμερα η μαύρη γερουσιαστής με mail της προς τους υποστηρικτές της.
«Η προεκλογική μου εκστρατεία απλά δεν έχει τους οικονομικούς πόρους που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.»
Η Harris πραγματοποίησε μια τηλεδιάσκεψη με μέλη του προσωπικού της σήμερα για να τους ενημερώσει για την απόφασή της, τόνισαν πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.
Η 55χρονη γερουσιαστής αυτοπαρουσιάστηκε ως μια ενωτική υποψήφια που θα μπορούσε να κινητοποιήσει την νεανική και προοδευτική βάση του κόμματος και ταυτόχρονα να προσελκύσει πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.
Ωστόσο, αφού η δημοτικότητά της σκαρφάλωσε σε διψήφια νούμερα στις δημοσκοπήσεις, έπειτα από μια δυναμική εμφάνισή της σε μια τηλεμαχία των υποψηφίων τον Ιούνιο, τα ποσοστά της υποχώρησαν τους πρόσφατους μήνες.
Η Harris είναι η πρώτη από τους κορυφαίους υποψηφίους που αποχωρεί από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης