Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τέλη Ιανουαρίου 2020 η απόφαση του δικαστηρίου για το μέλλον της Ναυτεμπορικής

Τέλη Ιανουαρίου 2020 η απόφαση του δικαστηρίου για το μέλλον της Ναυτεμπορικής
Τι επιθυμούν Eurobank, Δημόσιο αλλά και η ιδιοκτησία της εταιρείας
Τέλη Ιανουαρίου 2020 θα αποφασίσει το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση της Ναυτεμπορικής σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2019, μετά τις καταγγελίες από πλευράς Eurobank, η οποία ζητεί να ακολουθηθεί οι διαδικασίες του δικαστικού κώδικα.
Η πλευρά των αδελφών Αθανασιάδη κατέθεσε ένα υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα MoU δηλαδή μία συμφωνία με επενδυτή, ο οποίος όμως ακόμη παραμένει ανύπαρκτος.
Η πλευρά των αδελφών Αθανασιάδη επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από ευθύνες που άπτονται των υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.
Η πλευρά της Eurobank επιθυμεί καθαρή απόφαση, ώστε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής κατά τα πρότυπα του ΔΟΛ.
Η παράσταση της πλευράς του Δημοσίου στο δικαστήριο ήταν αναμενόμενη, κατέθεσαν υπόμνημα το οποίο όμως εντάσσεται περισσότερο στην τυπική προσπάθεια προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου παρά στην προσπάθεια να ακυρωθούν οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η Eurobank.
Στην πράξη τέλη Ιανουαρίου 2020 το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα ακολουθηθεί το μοντέλο ΔΟΛ στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής ή εάν υπάρξουν άλλες επιλογές είναι ορατός ακόμη και ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας.
Ορισμένες πλευρές επιδιώκουν να φέρουν όλα τα μέρη στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων, αλλά η πρόταση αυτή έχει νόημα εάν βρίσκει λύση στο πρόβλημα και όχι απλά διαιωνίζει μία υπό χρεοκοπία κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης