Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κουτεντάκης (Γραφείο Προϋπολογισμού): Παραμονεύεουν οι αβεβαιότητες - Υψηλό το δημόσιο χρέος

Κουτεντάκης (Γραφείο Προϋπολογισμού): Παραμονεύεουν οι αβεβαιότητες - Υψηλό το δημόσιο χρέος
«Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από την προηγούμενη κυβέρνηση έγιναν για λόγους δημοσιονομικής εμπιστοσύνης από τους πιστωτές»
«Η ελληνική οικονομία έχει ξεπεράσει τα χειρότερα και από το 2017 βρίσκεται σε ανάπτυξη, ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν ορατοί, όπως το υψηλό δημόσιο χρέος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και η συρρίκνωση του ανθρώπινου κεφαλαίου», εκτίμησε ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.
Κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση για τη μελέτη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο κ. Κουτεντάκης τόνισε ότι η γνώμη του Γραφείου Προϋπολογισμού αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός επιτυγχάνει το στόχο του, αλλά οι αβεβαιότητες παραμονεύουν, αφού τα περιθώρια των εξοικονομήσεων είναι υψηλά, η αποτελεσματικότητα των κινήτρων για ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν είναι σίγουρη, ενώ και ο ρυθμός μεγέθυνσης είναι αρκετά πιο υψηλός από τις προβλέψεις των άλλων φορέων.
«Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από την προηγούμενη κυβέρνηση έγιναν για λόγους δημοσιονομικής εμπιστοσύνης από τους πιστωτές», τόνισε ο κ. Κουτεντάκης.
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Ερευνών, Παναγιώτης Λιαργκόβας, από την πλευρά του δήλωσε ότι:
«Ο Προϋπολογισμός είναι και ρεαλιστικός και αναπτυξιακός. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω της σωστής διακυβέρνησης να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά και να ενισχύσει τα ποιοτικά στοιχεία, όπως η διαφάνεια. Επίσης, μετά από χρόνια, η κυβέρνηση θέτει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα εντός των δεσμεύσεων με τους πιστωτές, αλλά δεν αναζητεί τα υπερπλεονάσματα, τα οποία ήταν συνειδητή επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης