Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω καλά με τον πρόεδρο Erdogan

tags :
Trump: Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω καλά με τον πρόεδρο Erdogan
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε ακόμα και την απόφαση του Τούρκου προέδρου να αγοράσει τους S – 400
Μήνυμα πλήρους στήριξης του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.
Σε δηλώσεις του o Trump εξήρε τον Erdogan και υπερασπίστηκε την απόφαση του για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βορειοανατολική Συρία, κίνηση που άναψε το «πράσινο φως» για την τουρκική εισβολή.
«Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον πρόεδρο» είπε ο Trump, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα μπορούσε να έχει στηρίξει περισσότερο την Ουάσινγκτον όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για να εξαπολύσουν την επίθεση στην οποία τελικά σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al Baghdadi.
Αναφερόμενος στην απόφαση του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, ο Trump είπε ότι τώρα θεωρείται «μια πολύ καλή συμφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «έχουν τον πλήρη έλεγχο του πετρελαίου» το οποίο το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε ως πηγή χρηματοδότησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Trump υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του Barack Obama αρνήθηκε να της πουλήσει Patriot.
«Το είπαν αρκετές φορές και μετά η Τουρκία πήγε και αγόρασε ρωσικούς πυραύλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης