Συνεχίζεται η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,26% και τα 61,08 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,26% και τα 61,08 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,43% στα 56,20 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη καταγράφει σήμερα Τρίτη (3/12) το πετρέλαιο, διερύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τις αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της παραγωγής του μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,08 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,43% στα 56,20 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα εξετάσουν την εμβάθυνση των περικοπών κατά 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως, καθώς και επέκταση της συμφωνίας μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Πέμπτη (5/12).
Ωστόσο, οι αναλυτές της JBC Energy εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο νέων περικοπών είναι απίθανο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να ανακοινωθεί «μία επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2020, με πρόσθετη έμφαση στη συμμόρφωση».
«Οτιδήποτε παραπάνω από αυτό θα στείλει ένα δυναμικό μήνυμα, ενώ μία επέκταση μόλις τριών μηνών μέχρι τον Ιούνιο θα μπορούσε να φανεί μετριοπαθής», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές της JBC Energy.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS