Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Από τις ΗΠΑ εξαρτάται τι δώρο θα πάρουν για τα Χριστούγεννα

Β. Κορέα: Από τις ΗΠΑ εξαρτάται τι δώρο θα πάρουν για τα Χριστούγεννα
Να σταματήσει την εχθρική πολιτική τους καλεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα
Την θέση ότι από τις ΗΠΑ εξαρτάται τι χριστουγεννιάτικο δώρο θα λάβουν διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας και αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, Ri Thae Song, σημειώνοντας ότι πλησιάζει η προθεσμία που έχει δώσει έως τα τέλη του έτους η χώρα του προς τις ΗΠΑ προκειμένου να σταματήσουν την εχθρική πολιτική τους.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας, KCNA, ο Ri Thae Song υποστήριξε ότι η έκκληση της Ουάσινγκτον για περισσότερες συνομιλίες δεν είναι παρά «ένα ανόητο τέχνασμα» για να κρατά δεσμευμένη στο διάλογο τη Βόρεια Κορέα και να το χρησιμοποιεί προς όφελος της ανάλογα με την πολιτική κατάσταση και τις εκλογές στις ΗΠΑ.
«Η Βόρεια Κορέα έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με μέγιστη επιμονή για να μην αποσυρθεί από τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει με βάση δική μας πρωτοβουλίας.
Αυτό που μένει να φανεί είναι η επιλογή των ΗΠΑ και εναπόκειται ξεκάθαρα στις ΗΠΑ για το τι χριστουγεννιάτικο δώρο θα επιλέξουν να λάβουν» είπε ο Ri Thae Song, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Βόρειας Κορέας προς τις ΗΠΑ προκειμένου να «μαλακώσουν» τη στάση τους και να προχωρήσουν στην άρση των κυρώσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης