Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν χορηγεί πλέον διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Bloomberg, το προεκλογικό επιτελείο του Trump

Δεν χορηγεί πλέον διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Bloomberg, το προεκλογικό επιτελείο του Trump
«Θα καθορίζουμε κατά περίπτωση αν θα εμπλεκόμαστε με μεμονωμένους δημοσιογράφους ή θα απαντάμε σε ερωτήσεις από το Bloomberg News», δήλωσε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείαςTrump
Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Donald Trump ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να εκδίδει διαπιστεύσεις για τους δημοσιογράφους που εργάζονται για το πρακτορείο Bloomberg, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δισεκατομμυριούχου, το πρακτορείο ανέφερε ότι θα καλύψει την προεκλογική εκστρατεία του ιδιοκτήτη του, όμως θα σταματήσει να δημοσιεύει ανυπόγραφα κύρια άρθρα που αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του Αμερικανού μεγιστάνα, όπως έκανε γνωστό ο αρχισυντάκτης του.
Τόνισε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να καλύπτει δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Trump.
Την ανακοίνωση της διακοπής έκδοσης διαπιστεύσεων σε δημοσιογράφους του Bloomberg έκανε η ομάδα της εκστρατείας επανεκλογής του Trump.
Δεν ήταν άμεσα σαφές κατά πόσον ο Λευκός Οίκος θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των δημοσιογράφων του Bloomberg.
«Από την στιγμή που δήλωσαν ανοιχτά την μεροληψία τους, η εκστρατεία Τραμπ δεν θα εκδίδει διαπιστεύσεις σε εκπροσώπους του Bloomberg News για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ή για άλλες εκδηλώσεις της εκστρατείας», δήλωσε ο ηγέτης της εκστρατείας του Trump, Brad Parscale.
«Θα καθορίζουμε κατά περίπτωση αν θα εμπλεκόμαστε με μεμονωμένους δημοσιογράφους ή θα απαντάμε σε ερωτήσεις από το Bloomberg News», συμπλήρωσε.
Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου, ο John Micklethwait, αρχισυντάκτης του πρακτορείου δήλωσε πως «Η κατηγορία για μεροληψία δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».
«Καλύψαμε δημοσιογραφικά τον Donald Trump δίκαια και αμερόληπτα από τότε που έγινε υποψήφιος το 2015 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από το επιτελείο Trump»,  πρόσθεσε.
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Michael Bloomberg, ο Micklethwait σε υπόμνημά του προς την διεύθυνση σύνταξης του πρακτορείου δήλωσε πως "θα συνεχίσουμε την παράδοσή μας να ερευνάμε τον Michael την οικογένειά του και το ίδρυμά του και θα εφαρμόσουμε την ίδια πολιτική και για τους άλλους διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών.
Τέλος, είπε πως τα ερευνητικά ρεπορτάζ για την κυβέρνηση Trump, την τωρινή κυβέρνηση, θα συνεχιστούν "προς το παρόν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης