Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hoffer (Κόμμα Ελευθερίας Αυστρία): Εντός της εβδομάδας η απόφαση διαγραφής ή μη, για τον Strache

Hoffer (Κόμμα Ελευθερίας Αυστρία): Εντός της εβδομάδας η απόφαση διαγραφής ή μη,  για τον Strache
«Μετά (την απόφαση) θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε απελευθερωμένοι στο μέλλον», δήλωσε ο νυν αρχηγός του Κόμματος Ελευθερίας
Διαβεβαιώσεις ότι μέσα στην εβδομάδα θα ληφθεί τελικά η απόφαση για οριστική διαγραφή του πρώην αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Heinz-Christian Strache, από το κόμμα του, έδωσε σήμερα ο διάδοχός του στην αρχηγία των Ελευθέρων, Norbert Hoffer.  
Ο Strache, εκτός από αρχηγός των Ελευθέρων, διατελούσε και αντικαγκελάριος της Αυστρίας από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον περασμένο Μάιο, οπότε παραιτήθηκε εξαιτίας της φερόμενης άμεσης εμπλοκής του στην «υπόθεση Ίμπιζα», ένα σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής.
Όπως διευκρίνισε ο Norbert Hoffer, δεν πιστεύει ότι η διαγραφή του Στράχε θα προξενούσε μία διάσπαση των Ελευθέρων.  
«Δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νυν αρχηγός των Ελευθέρων, Norbert Hoffer, θεωρώντας πως «μετά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε απελευθερωμένοι στο μέλλον».
Απέδωσε δε. την καθυστέρηση για την άμεση διαγραφή του Strache στις χρονοβόρες διαδικασίες στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Ο Hoffer εμφανίστηκε σίγουρος, πως για την διαγραφή του πρώην αρχηγού του κόμματος υπάρχουν αρκετοί λόγοι, στη βάση των οποίων, όπως είπε, είχε αποφασίσει και ο ίδιος, να θέσει σε αναστολή τη συμμετοχή του Στράχε στο κόμμα.
Λόγω των πολλών φανατικών οπαδών και ψηφοφόρων του Strache ωστόσο, την εκδοχή της ίδρυσης νέου κόμματος υποστηρίζουν αναλυτές στη Βιέννη, εκτιμώντας μάλιστα πως θα μπορούσε ο ίδιος να είναι και επικεφαλής υποψήφιός του το φθινόπωρο του 2020, στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για τον δήμο και το ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης.
Σημειώνεται πως στις αντίστοιχες φιλοδοξίες του στο παρελθόν να κυριαρχήσει στη Βιέννη, ο Heinz-Christian Strache είχε αποτύχει σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις (τόσο το 2005, όσο επίσης το 2010 και το 2015) όταν οι δημοσκοπήσεις έβλεπαν «μάχη στήθος με στήθος» μεταξύ του ίδιου και του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου Michael Heupl, ο οποίος τελικά επικράτησε με διαφορά εννέα και πλέον μονάδων.  
Γεγονός είναι, πως μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν πληθύνει ιδιαίτερα οι φωνές στο εσωτερικό του Κόμματος των Ελευθέρων, για οριστική διαγραφή του Strache.
«Το Κόμμα των Ελευθέρων πρέπει να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο Strache», επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Herbert Kickl, ενώ επικρίνει ταυτόχρονα ως «ανέκδοτο» την πρόσφατη απαίτηση του Στράχε να αναλάβει την ηγεσία της οργάνωσης στη Βιέννη.  
Ο Kickl, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών στην συγκυβέρνηση των Ελευθέρων με το Λαϊκό Κόμμα του πρώην καγκελάριου Sebastian Kurz, και θεωρείται εκπρόσωπος των «σκληροπυρηνικών» των Ελευθέρων, επισήμανε πως «ο Strache, πέραν των κατηγοριών για ανάμιξη του στην Υπόθεση Ίμπιζα, εμπλέκεται σε μία υπόθεση όπου κατηγορείται ότι, με πιθανώς πλαστογραφημένες αποδείξεις, ζημίωσε το κόμμα για να χρηματοδοτήσει προσωπικές του δαπάνες».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης