Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,83% και τα 60,99 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,83% και τα 60,99 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του 1,54% στα 56,02 δολ.
Σημαντική ανάκαμψη σημείωσε σήμερα Δευτέρα (2/12) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, δεχόμενο ώθηση από τις αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ θα εξετάσει περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή του κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνεδρίασης στις 5 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,83% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,99 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,54% στα 56,02 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Όπως δήλωσε χθες (1/12) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Thamir Ghadhban, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συζητήσουν το ενδεχόμενο εμβάθυνσης των περικοπών κατά 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 1,6 εκατ. βαρέλια συνολικά, καθώς και επέκταση της συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
Image
Ωστόσο, οι αναλυτές της JBC Energy εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο νέων περικοπών είναι απίθανο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να ανακοινωθεί «μία επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2020, με πρόσθετη έμφαση στη συμμόρφωση».
«Οτιδήποτε παραπάνω από αυτό θα στείλει ένα δυναμικό μήνυμα, ενώ μία επέκταση μόλις τριών μηνών μέχρι τον Ιούνιο θα μπορούσε να φανεί μετριοπαθής», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές της JBC Energy.
Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχθηκε ώθηση και από τα θετικά στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα τον Νοέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να παραμένει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, καθώς τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ παράλληλα σημειώθηκε άνοδος και στην εγχώρια ζήτηση.
Επιπλέον, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ενισχύθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο υποδείκτης απασχόλησης παρέμεινε σταθερός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης