Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Τα σενάρια εν όψει βρετανικών εκλογών (12/12) - Τι δηλώνει για μετοχές, ομόλογα

Citigroup: Τα σενάρια εν όψει βρετανικών εκλογών (12/12) - Τι δηλώνει για μετοχές, ομόλογα
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία
Η νίκη του Συντηρητικού Κόμματος στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2019 αποτελεί το βασικό σενάριο της Citigroup, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων για την Ευρώπη.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς αφενός οι Συντηρητικοί επιθυμούν ένα σκληρό Brexir, αλλά στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ε.Ε.
Με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις Συντηρητικών και Εργατικών, όλα τα σενάρια τώρα φαίνονται λιγότερο ελπιδοφόρα για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας,  από ό, τι στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με τη Citigroup.
Όσον αφορά τις αγορές, η Citigroup δηλώνει οριακά θετική για τη στερλίνα, neutral (ουδέτερη) για τα βρετανικά ομόλογα, και ήπια bullish για τις μετοχές.

Τρία είναι τα βασικά σενάρια της Citi:

- Αυτοδυναμία του Συντηρητικού Κόμματος και σκληρό Brexit αλλά με ήπιες επιπτώσεις έως το 2021, σενάριο το οποίο είναι και το βασικό.
Όσον αφορά την οικονομία αναμένεται ανάκαμψη αρχικά, αλλά ήπια ύφεση το 2021.
Η ΒοΕ εκτιμάται ότι θα μειώσει τα επιτόκια το 2020 και θα ανακοινώσει QE το 2021.
- Κυβέρνηση μειοψηφίας από το Συντηρητικό Κόμμα με τη στήριξη του κόμματος Brexit ή του DUP, Brexit χωρίς συμφωνία, ύφεση το 2020-2021 και ανάκαμψη από το 2022.
Μείωση επιτοκίων το 2020 και το QE το 2021.
- Συνασπισμός υπό την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος  με τη συμμετοχή των κομμάτων που είναι υπέρ της παραμονής, άρα παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και δύο μειώσεις επιτοκίων από τα τέλη του 2020.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης