Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία – Merkel: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με το SPD

tags :
Τρίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία – Merkel: Καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με το SPD
Φύγετε από το κυβερνητικό σχήμα εάν δεν το αποδέχεστε επισημαίνει η καγκελάριος της Γερμανίας
Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επαναδιαπραγμάτευση των όρων της κυβερνητικής τους συμφωνίας έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Μάλιστα η Merkel έσπευσε να υποστηρίξει πως εάν δεν μπορούν να το αποδεχθούν αυτό, να φύγουν από την κυβέρνηση συνασπισμού.
Το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς οι νέοι επικεφαλής του SPD Norbert Walter-Borjans και Saskia Esken υποστήριξαν ότι για να συνεχίσει το κόμμα τους να στηρίζει την κυβέρνηση,  θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική.
Μάλιστα οι νέοι επικεφαλής του SPD υποστήριξαν πως οι όροι που θέσουν, θα αποφασιστούν κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου που αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.
Η νέα ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών εκτιμάται ότι θα ζητήσει πιο φιλόδοξους στόχους όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική, αύξηση του κατώτατου  μισθού καθώς και αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες.
Την ίδια στιγμή, την αντίθεση της στα σχέδια της νέας ηγεσίας του SPD εξέφρασε η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer , η οποία υποστήριξε πως η συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση και οι νέοι επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση.
«Η νέα ηγεσία του SPD θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει σε αυτόν τον συνασπισμό ή όχι.
Έχουμε έναν συνασπισμό και αυτός ο συνασπισμός βασίζεται σε μια συμφωνία.
Αυτή είναι η βάση από την οποία εργαζόμαστε.
Και αυτό ισχύει για όλη την κοινοβουλευτική περίοδο» είπε η επικεφαλής του CDU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης