Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκθεση ΕΥΔΑΠ: Η ιστορία του νερού στη σύγχρονη Ελλάδα και τα 90 χρόνια από το Φράγμα του Μαραθώνα στον «Ελληνικό Κόσμο»

tags :
Έκθεση ΕΥΔΑΠ: Η ιστορία του νερού στη σύγχρονη Ελλάδα και τα 90 χρόνια από το Φράγμα του Μαραθώνα στον «Ελληνικό Κόσμο»
Την έκθεση διοργανώνει η ΕΥΔΑΠ με αφορμή την ολοκλήρωση των 90 χρόνων (1929-2019) από τα εγκαίνια των σπουδαίων έργων κατασκευής του Φράγματος
Μια σπουδαία ιστορική έκθεση που δείχνει την πορεία της μεταφοράς του νερού από την πηγή στα νοικοκυριά μέσα από τα βήματα του εκσυγχρονισμού της χώρας στο διάβα της ιστορικής εξέλιξης της σύγχρονης Ελλάδας είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό μέχρι τις 29 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).
Την έκθεση διοργανώνει η ΕΥΔΑΠ με αφορμή την ολοκλήρωση των 90 χρόνων (1929-2019) από τα εγκαίνια των σπουδαίων έργων κατασκευής του Φράγματος, καθώς και της τεχνητής Λίμνης του Μαραθώνα, όπου ο επισκέπτης θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το Ιστορικό της Αρχείο της εταιρίας, προσφέροντας γνώση σε αδημοσίευτο υλικό.

Image

Η έκθεση περιλαμβάνει:
- Φωτογραφικό υλικό (σε έντυπη και ψηφιακή παρουσίαση).
- Αρχιτεκτονικά Σχέδια και Χάρτες (σε έντυπη και ψηφιακή παρουσίαση).
- Έγγραφα τεκμήρια (Συμβάσεις, επιστολές και άλλα επίσημα έγγραφα, βιβλία).
- Αντικείμενα, όπως εργαλεία χρήσης της κατασκευής και της καθημερινής ζωής του Φράγματος του Μαραθώνα στα τέλη της δεκαετίας 1920.
- Τρισδιάστατη αναπαράσταση της κατασκευής του Φράγματος του Μαραθώνα.
- Κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους της εποχής με πλάνα από τις φάσεις του εργοταξίου του Φράγματος του Μαραθώνα. Τα πλάνα είχαν γυριστεί με την τεχνική του βωβού κινηματογράφου, έχουν μονταριστεί για το σκοπό της έκθεσης και έχουν επενδυθεί ηχητικά.
Η έκθεση βασίζεται σε τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες, οι οποίες αναπτύσσουν τις παρακάτω υποενότητες:
Α. Μία σύνθετη κατασκευή
Β. Ένα πρότυπο και πολυπληθές εργοστάσιο.
Γ. Η διατήρηση στη μνήμη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο ευρύ κοινό και οι ωρες και ημέρες που μπορεί να την επισκέπτεται είναι: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 9:00-13:30, Παρασκευή 9:00-20:00, Σάββατο 11:00-16:00 και Κυριακή 10:00-18:00.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε την ΕΥΔΑΠ στα social media: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube και επισκεφθείτε το www.eydap.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης