Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο του 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο του 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Επιτάχυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/12) στοιχεία των Caixin και Markit, με τον σχετικό δείκτη να παραμένει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, καθώς τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ παράλληλα σημειώθηκε άνοδος και στην εγχώρια ζήτηση.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ενισχύθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο υποδείκτης απασχόλησης παρέμεινε σταθερός.
«Παρά τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της δραστηριότητας, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παρέμεινε υποτονική, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές και τις συνθήκες της αγοράς επέμειναν», δήλωσε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «η προθυμία των επιχειρήσεων να αναπληρώσουν τα αποθέματα παρέμεινε περιορισμένη».
«Εάν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ μπορέσουν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση, και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ανακάμψει αποτελεσματική, η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις είναι πιθανό να καταγράψουν σταθερή βελτίωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης