Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας καθυστερεί … λόγω του Χονγκ Κονγκ

tags :
Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας καθυστερεί … λόγω του Χονγκ Κονγκ
Αιτία η υπογραφή από τις ΗΠΑ νομοσχεδίων που τάσσονται υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ
Η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας αναμένεται να καθυστερήσει λόγω των νομοθετημάτων για το Χονγκ Κονγκ αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πληροφορίες από την ομάδα των διαπραγματευτών του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Σημειώνεται πως πρόσφατα ο πρόεδρος Trump υπέγραψε τα νομοσχέδια που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο και που μεταξύ άλλων στηρίζουν τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το Πεκίνο, το οποίο έκανε λόγο για ανάμειξη σε εσωτερικά θέματα της Κίνας.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, άλλος ένας λόγος που η οριστικοποίηση της συμφωνίας θα καθυστερήσει είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ηρεμήσει το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στην Κίνα ώστε ο πρόεδρος της χώρας Xi Jinping να είναι σε θέση να την υπογράψει.
Εν τω μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times, ανέφερε ότι κορυφαία προτεραιότητα του Πεκίνου σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία κατά την πρώτη φάση της με τις ΗΠΑ είναι η κατάργηση των υφιστάμενων δασμών για τα κινεζικά αγαθά.
«Πηγές με άμεση γνώση των εμπορικών συνομιλιών είπαν στους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταργήσουν τους υπάρχοντες δασμούς και όχι τους προγραμματισμένους, ως μέρος μίας συμφωνίας», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ανέφερε επίσης μια άλλη άγνωστη πηγή κοντά στις συνομιλίες, που σημείωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αντέδρασαν σε ένα τέτοιο αίτημα, επειδή οι δασμοί είναι το μόνο όπλο τους στον εμπορικό πόλεμο.
Την Τρίτη (26/11), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον βρισκόταν κοντά σε μία συμφωνία με την Κίνα μετά από 16 μήνες εμπορικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης