Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι Κινέζοι του ΑΔΜΗΕ με «τσάμπα» ρεύμα a la ΔΕΗ και «διδάσκουν» εταιρική διακυβέρνηση

tags :
Οι Κινέζοι του ΑΔΜΗΕ με «τσάμπα» ρεύμα a la ΔΕΗ και «διδάσκουν» εταιρική διακυβέρνηση
H εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί ίσως μια λέξη άγνωστη τους Κινέζους την ίδια στιγμή που κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση με τους Κινέζους του ΑΔΜΗΕ (δημόσια εταιρία και εταιρία του δημοσίου) που ως … αντίποινα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή την απαίτηση να εφαρμοστούν οι ίδιες διατάξεις με τη ΔΕΗ στις προσλήψεις αποφάσισε να εφαρμόσει την έκπτωση του 75% στους λογαριασμούς ρεύματος που εφάρμοζε η ΔΕΗ μέχρι την αλλαγή της νομοθεσίας για τους υπαλλήλους της.
Την ίδια ώρα η εταιρική διακυβέρνηση αποτελεί ίσως μια λέξη άγνωστη τους Κινέζους την ίδια στιγμή που κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση.
Βέβαια αυτά δεν είναι τα μόνα «παράδοξα» που συμβαίνουν στον ΑΔΜΗΕ όπου η State Grid εφαρμόζει κινέζικες μεθόδους και απειλεί εμμέσως για την πορεία της επιχείρησης αναφέροντας ότι υπονομεύεται η επένδυσή τους όταν δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις που προβάλλουν.
Ωστόσο είναι σαφές πως όταν οι Κινέζοι απέκτησαν στρατηγική συμμετοχή στον ΑΔΜΗΕ γνώριζαν το καθεστώς εργασίας και δεν είχαν θέσει κανένα απολύτως θέμα αλλαγής του.
Πάντως δεν φαίνεται μέχρι σήμερα να υπάρχει καμία ουσιαστική παρέμβαση για τις κινηματογραφικές ταχύτητες εναλλαγών στην διοίκηση ούτε για τον τραγέλαφο με τη δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαμήνου (σήμερα δημοσιεύεται το 9μηνο) που περιείχαν λανθασμένα στοιχεία.
Επισημαίνεται ότι στις 31/05/2019  ήταν η τελευταία αλλαγή με τον κ. Ιάσωνα Ρουσόπουλο να αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ αντικαθιστώντας την κα Ζαρίκου Ελένη που είχε αναλάβει τη θέση του Προέδρου στις 11/12/2018 αντικαθιστώντας τον κ. Ιάσωνα Ρουσόπουλο που τότε είχε παραιτηθεί και από μέλος του ΔΣ.
Ο κ. Ιάσωνας Ρουσόπουλος είχε αντικαταστήσει στη θέση του Προέδρου τον κ. Νεκτάριο Παπαγιαννακόπουλο το Φεβρουάριο του 2018 που είχε τοποθετηθεί στη θέση και του Διευθύνοντος Συμβούλου το Δεκέμβριο του 2017 όταν από τη θέση του Διευθύνοντος είχε παραιτηθεί ο κ. Ιάσωνας Ρουσόπουλος.
Προφανώς όλα αυτά δηλαδή οι συνεχείς αλλαγές βασίζονται στις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης όπως την αντιλαμβάνονται στον ΑΔΜΗΕ.
Και προφανώς κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει πόσο διαβολική σύμπτωση το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες η κα Μαρία Σταματιάδου του Νικολάου ανέλαβε καθήκοντα Εσωτερικού Ελεγκτή της ΑΔΜΗΕ σε αντικατάσταση του Νικόλαου Σταματιάδη του Κωνσταντίνου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης