Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Mετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μονοπώλια που διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής στα ύψη

Κουτσούμπας: Mετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μονοπώλια που διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής στα ύψη
"H Τουρκία συνεχίζει τις απαράδεκτες προκλήσεις βήμα το βήμα και με την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας
Yπάρχουν «μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μονοπώλια που ελέγχουν τα αγροτικά μέσα και εφόδια, μηχανήματα, σπόρους, φάρμακα και λιπάσματα και διαμορφώνουν και το κόστος παραγωγής στα ύψη», ανέφερε από τη Λάρισα  γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ,  Δ. Κουτσούμπας , μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.
Ο ίδιος αναφορικά με τις τιμές αγροτικών προϊόντων σημείωσε ότι «οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά, διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους».
Για το αγροτικό πετρέλαιο, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε τόσο  την κυβέρνηση της Ν.Δ, όσο και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «στη ληστεία του μόχθου οι κυβερνήσεις, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και αυτή της ΝΔ, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τη στιγμή που εφοπλιστές, άλλοι καπιταλιστές, έχουν απαλλαγή και στον συγκεκριμένο φόρο στα καύσιμα που χρησιμοποιούν».
Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω κάθε σκέψη για αύξησή τους» και κάλεσε των αγροτικό κόσμο «να δυναμώσει τον αγώνα για ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και στις δυνατότητες».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, πρέπει «να καταργηθούν οι εισφορές για την υγεία, την πρόνοια, να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας της με δωρεάν κρατικές παροχές.
Να αυξηθεί, να διπλασιαστεί άμεσα η εξευτελιστική σύνταξη των 330 ευρώ που παίρνουν σήμερα οι συνταξιούχοι αγρότες, που αναγκάζονται να παραμένουν στο χωράφι και στα 70 και στα 75 χρόνια γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αλλιώς».
Τέλος, αναφορικά  με το ζήτημα των ενισχύσεων των αγροτών ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι οι αγρότες «δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα παζάρια των κυβερνήσεων στην ΕΕ για το ύψος ή την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων» και σημείωσε ότι « καμιά εκδοχή της ΚΑΠ, καμιά κόκκινη γραμμή, καμιά μάχη τους στην «λυκοσυμμαχία» δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες όσων μοχθούν και παράγουν».
Ακόμη, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους σχετικά με τη λεγόμενη ανασυγκρότηση του «ευρύτερου προοδευτικού χώρου», είπε πως «τώρα στην ουσία αυτό που παρατηρείται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, είναι να έχουμε ένα «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» και ένα «ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ “όσο πιο δεξιά τόσο πιο καλά”.
Αυτή είναι η πολιτική του».
Σχετικά με το «πολιτικό περιβάλλον», τα ποσοστά της ΝΔ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής της ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησε και η προηγούμενη κυβέρνηση κι όλες οι κυβερνήσεις.
Ουσιαστικά βλέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, φορολογικό νομοσχέδιο, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, νέα μέτρα καταστολής και βίας ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων.
Συνολικά πρόκειται για μια αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί μόνο το μονοπωλιακό κεφάλαιο, υπηρετεί μόνο τους εταίρους της ελληνικής κυβέρνησης, όπως είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ και βάζει σε κίνδυνο το λαό μας».
Για το προσφυγικό, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «όσο εξακολουθεί να υπάρχει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, όσο εξακολουθεί να υπάρχει η απαράδεκτη Συνθήκη του Δουβλίνου, τόσο δεν θα επιλύεται το προσφυγικό πρόβλημα.
Επίσης, όσο υπάρχουν πόλεμοι, καταστροφές στις χώρες των ξεριζωμένων θα επιδεινώνεται το προσφυγικό πρόβλημα.
Κι από κει και πέρα όσο δεν παίρνονται μέτρα ουσιαστικής λύσης, που σημαίνει ανοικτές δομές φιλοξενίας, με ευπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας, όσο δεν επιταχύνονται οι διορισμοί προσωπικού, ώστε να γίνονται σύντομα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου και να πάνε προς τις χώρες προορισμού τους, τόσο θα επιδεινώνεται το πρόβλημα και θα υποφέρουν και οι ξεριζωμένοι αυτοί άνθρωποι και οι οικογένειές τους, θα υποφέρει και ο ελληνικός λαός».
Τέλος, για την τουρκική προκλητικότητα, αφού ανέφερε ότι «η Τουρκία συνεχίζει τις απαράδεκτες προκλήσεις βήμα το βήμα και με την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, που είναι οι σύμμαχοι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης και της Τουρκίας», συμπλήρωσε ότι «βήμα το βήμα, η τούρκικη αστική τάξη κατοχυρώνει αυτά που η ίδια θεωρεί ως διεκδικήσεις.
Και βεβαίως είδαμε και το απαράδεκτο φαινόμενο, τη συμφωνία με τη Λιβύη για την ΑΟΖ της Τουρκίας και της Λιβύης, όπου οδηγεί την κατάσταση στην ουσία να μην αναγνωρίζει ως ελληνικό έδαφος την Κρήτη και άλλα ελληνικά νησιά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης