Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα κατά ΟΗΕ: Ανάμιξη στα εσωτερικά μας η έρευνα για την αστυνομική βία στο Χονγκ Κονγκ

Κίνα κατά ΟΗΕ: Ανάμιξη στα εσωτερικά μας η έρευνα για την αστυνομική βία στο Χονγκ Κονγκ
Το Πεκίνο ενοχλήθηκε από άρθρο της Ύπατης Αρμοστού Michelle Bachelet για την κατάσταση στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ
Την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Michelle Bachelet κατηγόρησε η Κίνα, για "ανάρμοστη" ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, μετά την απόφαση της να ζητήσει έρευνα για ενδεχόμενη υπερβολική χρήση βίας από αστυνομικούς στο Χονγκ Κονγκ.
Η δήλωση της Michelle Bachelet επί του θέματος που διατύπωσε σε άρθρο της στην εφημερίδα South China Morning Post ήταν κατά την άποψη της Κίνας "λάθος" και "παραβιάζει τους σκοπούς και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κινεζική αποστολή στο ΟΗΕ στη Γενεύη.
Το άρθρο της Ύπατης Αρμοστού περιλαμβάνει "ανάρμοστα σχόλια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ ... (και) παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πεκίνου.
Στο χθεσινό της άρθρο η Bachelet  προέτρεψε τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να διεξαγάγουν "μια πραγματικά ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαστική έρευνα επί των αναφορών για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία".
Για το Πεκίνο, το σχόλιο της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών "δεν θα κάτι τίποτε άλλο παρά να ωθήσει τους ταραξίες σε ακόμη περισσότερη ριζοσπαστική βία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης