Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανασυστηθεί στην κοινωνία, ως αριστερή δύναμη μακριά από μνημονιακούς καταναγκασμούς

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να ξανασυστηθεί στην κοινωνία, ως αριστερή δύναμη μακριά από μνημονιακούς καταναγκασμούς
Αναφορικά με τους όρους της διεύρυνσης σχολίασε ότι κάποιος εντάσσεται σε ένα κόμμα με βάση το πρόγραμμα και την ιδεολογία
«Για να μην καταντήσει ανερμάτιστη πολυσυλλεκτική δύναμη, χρειάζονται αρχές», τόνισε ο Νίκος Φίλης κατά την  τοποθέτησή του στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι σωστά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται κόμμα συστημικής αντιπολίτευσης, για να σημειώσει ότι πρέπει να είναι της ριζοσπαστικής αριστερής αντιπολίτευσης.
Αυτό, είπε, είναι θέμα φυσιογνωμίας του κόμματος και αναδεικνύει την ανάγκη για προγραμματικές επανατοποθετήσεις, μακριά από μνημονιακούς καταναγκασμούς.
Να «ξανασυστηθεί» το κόμμα στην κοινωνία, είπε, «ως δύναμη της σύγχρονης και δημοκρατικής αριστεράς».
Ο πρώην υπουργός είπε ότι οι πολίτες μας έδωσαν 32% με εντολή να διορθωθούμε για να επιστρέψουμε και πως γι' αυτό είναι αναγκαία και η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και η προγραμματική ανασυγκρότηση.
Αναφορικά με τους όρους της διεύρυνσης, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι κάποιος εντάσσεται σε ένα κόμμα με βάση το πρόγραμμα και την ιδεολογία, «δεν είναι απλώς περιπατητές στον δρόμο», υποστηρίζοντας ότι ιδιαίτερα όσον αφορά δημόσια πρόσωπα, θα πρέπει να έχουν επανατοποθετηθεί και για το παρελθόν τους.
Επανέλαβε τη θέση του για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ότι η ατζέντα της κλιματικής αλλαγής και οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν πάνε μαζί, αλλά και ότι «αποτύχαμε» στη ρύθμιση των ιδιωτικών μίντια και με την ΕΡΤ.
Έθεσε ακόμη το ερώτημα αν με ιδιωτικές τράπεζες και επιχειρήσεις χωρίς δημόσια παρέμβαση, μπορούμε να έχουμε δίκαιη ανάπτυξη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης