Παυλόπουλος για Τουρκία: Δεν δείχνει ούτε ίχνος Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης - Παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο

Παυλόπουλος για Τουρκία: Δεν δείχνει ούτε ίχνος Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης - Παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο
"Δεν νοείται Ευρώπη η οποία παρακολουθεί απαθής αυτά τα οποία συμβαίνουν", τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος
Μηνύματα προς την Τουρκία, η οποία τον τελευταίο καιρό "δεν ούτε ίχνος Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης", αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση,  έστειλε από την Πάτρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στο μέρες μας ο Άνθρωπος χειμάζεται, χειμάζεται δεινώς.
«Αυτός ο άδικος πόλεμος στην Μέση Ανατολή και, ιδίως, στην Συρία, αυτός ο πόλεμος που, δυστυχώς, προέκυψε μέσα από την δική μας αδιαφορία ή απάθεια, τα δικά μας λάθη - εννοώ τα λάθη της μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας που έπρεπε να είναι παρούσα και έστω και τώρα πρέπει να βρει την δύναμη να είναι παρούσα – γέννησε όλο αυτό το ζήτημα του Ανθρώπου, το οποίο ποτέ, ίσως, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουμε ζήσει εμείς, οι Έλληνες», τόνσιε χαρακτηρισιτκά.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο χειμαζόμενος Άνθρωπος, και ιδίως ο Πρόσφυγας, είναι ζήτημα το οποίο αφορά την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια.
Γιατί πρέπει και εκείνη να δείχνει πόσο είναι αφοσιωμένη σ’ αυτές τις κοινές Αρχές και Αξίες, οι οποίες μας ενώνουν όλους κάτω από το «αέτωμα» του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Και οφείλουμε να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο και την εφαρμογή του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου urbi et orbi.
Και ιδίως απέναντι σε μια Χώρα γειτονική, με την οποία πάντοτε εμείς επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία.
Αλλά η οποία, ιδίως τον τελευταίο καιρό, δεν δείχνει ούτε ίχνος Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και, επιπλέον, παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.
 Ειλικρινά σας μιλώ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις όλου αυτού του τελευταίου καιρού βλέπω, ακριβώς, αυτή την αυθαιρεσία, την προσπάθεια να επιβληθεί το δίκαιο του ισχυρού εκ μέρους της γειτονικής Χώρας.
Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτή η επιχείρηση θ’ αποτύχει. Και το κόστος θα είναι τεράστιο για τον ίδιο τον Τουρκικό Λαό.
Αλλά, ανεξαρτήτως τούτου, εμείς, οι Έλληνες, ξυπνώντας και την συνείδηση των Εταίρων μας, πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις και να επιβάλλουμε την ισχύ του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, να επιβάλλουμε την υπεράσπιση του Ανθρώπου.
Σε αυτό πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι.
Δεν νοείται Ευρώπη η οποία παρακολουθεί απαθής αυτά τα οποία συμβαίνουν».
Πρόσθεσε πως «αυτό το οποίο υφιστάμεθα τώρα δεν είναι ήττα μονάχα σε διπλωματικό επίπεδο.
Είναι ήττα Πολιτισμού.
Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την Ευρώπη και, ιδίως, για την Ελλάδα.
Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε.
Ούτε εμείς, ούτε η Ευρώπη».
Υπογράμμισε ότι «από εδώ και πέρα η Ευρώπη, με πρωτοπόρο την Ελλάδα, θα επιβάλλουμε τους κανόνες για την υπεράσπιση του Ανθρώπου που απορρέουν από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, καθώς και από τον Πολιτισμό μας».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS