Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους νέους ηγέτες αναζητά το ακροδεξιό Afd στη Γερμανία - Ανάμεσα στους υποψηφίους και ένας YouTuber

Τους νέους ηγέτες αναζητά το ακροδεξιό Afd στη Γερμανία - Ανάμεσα στους υποψηφίους και ένας YouTuber
Στόχος του AfD είναι να μεταβεί από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο
Στην πόλη Brunswick στη δυτική Γερμανία πραγματοποιείται το Συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος AfD καθώς οι περίπου 500 σύνεδροι θα εκλέξουν τους νέους ηγέτες του κόμματος.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο ένας από τους δύο ηγέτες του κόμματος αρχηγός του κόμματος Alexander Gauland δήλωσε ότι στόχος του AfD είναι να μεταβεί από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο.
Η ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (Afd)  είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο Γερμανικό κοινοβούλιο το οποίο κατάφερε να μπει για πρώτη φορά το 2017, μετά την ώθηση που τους έδωσε το αντιμεταναστευτικό ρεύμα της εποχής καθώς οι Γερμανοί εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην πολιτική των ανοικτών συνόρων της Merkel το 2015.
Οι ακροδεξιοί έχουν καταφέρει να είναι αντιπολίτευση και στα 16 τοπικά κοινοβούλια της Γερμανίας, μαζί με τα παραδοσιακά κόμματα, όπως οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Merkel και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
"Μας αποκαλούν Ναζί, φασίστες και δεξιούς τρομοκράτες. Αλλά πρέπει να είμαστε σοφοί και ανθεκτικοί. Η μέρα θα έρθει όταν ένα αποδυναμωμένο CDU έχει μόνο μία επιλογή: εμάς" δήλωσε Gauland.
Οι δηλώσεις του ακροδεξιού ηγέτη έρχονται ως απάντηση στους συντηρητικούς της Merkel που έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με το Afd, λέγοντας ότι η αντι-μεταναστευτική και αντισημιτική ρητορική συμβάλλει σε ένα κλίμα μίσους που ενθαρρύνει την πολιτική βίας.
Ο 78 χρονος Gauland, που θεωρείται σημαντική προσωπικότητα μέσα στο κόμμα έχει εκφράσει τη διάθεση να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος εάν θεωρήσει ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν είναι άξιοι για την ηγεσία.
Την επανεκλογή του αναμένεται να διεκδικήσει και ο εκπρόσωπος του κόμματος Joerg Meuthen, ο οποίος επανέλαβε τις φιλοδοξίες να προετοιμάσει το κόμμα για έναν πιθανό ρόλο στην κυβέρνηση.
"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε", δήλωσε ο Meuthen. "Δεν πρόκειται να συμβεί το 2019 ή το 2020. Αλλά πρόκειται να συμβεί."
Το κόμμα έχει πει ότι θέλει να συνεχίσει με το μοντέλο συν-ηγεσίας.
Ο Tino Chrupalla, βουλευτής του κόμματος στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, είναι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει την εκτίμηση της πλειοψηφία των ανώτερων μελών του AfD.
Επιπλέον έχει τη στήριξη και του Bjoern Hoecke, αρχηγού της AfD στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, ο οποίος ηγείται μιας ριζοσπαστικής πτέρυγας του κόμματος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Μυστικών υπηρεσιών για πιθανές αντισυνταγματικές δραστηριότητες.
Ο βασικός αντίπαλος του Chrupalla είναι ωστόσο ο βουλευτής Gottfried Curio, φυσικός και μουσικός, του οποίου η ρητορική εναντίον Μουσουλμάνων τον έχει μετατρέψει σε αστέρι του YouTube με περίπου 52.000 οπαδούς.

Διαδηλώσεις έξω από το Συνεδριακό Κέντρο
 
Την ώρα που στο συνεδριακό χώρο της Volkswagen Halle πραγματοποιείται το Συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην Εναλλακτική για τη Γερμανία (Afd).
Η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές με ειρηνικό τρόπο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης