Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 7 Ιανουαρίου 2020 η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο - Συνάντηση με Trump και στο Λονδίνο

Στις 7 Ιανουαρίου 2020  η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο - Συνάντηση με Trump και στο Λονδίνο
Η συνάντηση θα γίνει στην σκιά του προσφυγικού και των τουρκικών προκλήσεων σε μία κρίσιμη περίοδο στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο
Για τις 7 Ιανουαρίου του 2020 ορίστηκε η επίσκεψη του ελληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Trump.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι δύο άνδρες θα συναντηθούν τον Ιανουάριο υπό την σκιά των αυξημένων προσφυγικών ροών, αλλά και των τουρκικών προκλήσεων σε μία κρίσιμη περίοδο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Donald Trump, θα έχουν ωστόσο την ευκαιρία να συνομιλήσουν νωρίτερα, στις 4 Δεκεμβρίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.
Η συνάντηση έχει οριστικοποιηθεί και ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον αμερικανός πρόεδρο τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη. Αρμόδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνάντηση των δύο ηγετών να οριστικοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης