Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Συγκάλεσε έκτακτα την κυβερνητική επιτροπή κρίσεων «Κόμπρα» μετά την επίθεση στη London Bridge

Johnson: Συγκάλεσε έκτακτα την κυβερνητική επιτροπή κρίσεων «Κόμπρα» μετά την επίθεση στη London Bridge
Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί αρκετά άτομα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, ούτε η σοβαρότητα της κατάστασής τους
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson συγκάλεσε εκτάκτως απόψε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής κρίσεων μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η συνεδρίαση της επιτροπής «Κόμπρα» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21.30 τοπική ώρα (23.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.
Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου σε έκτακτη συνέντευξη τύπου πρόσθεσε επίσης πως από εδώ και στο εξής περισσότεροι οπλισμένοι και μη αστυνομικοί θα φυλάνε τους δρόμους της πόλης εν αναμονή και των Χριστουγέννων.
Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί συνολικά είναι τρεις.
Πρόκειται για τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας στο London Bridge και για δύο άτομα που μαχαιρώθηκαν θανάσιμα από τον άνδρα που κρατούσε μαχαίρι.
Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί αρκετά άτομα, αλλά δεν επιβεβαιώνεται ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, ούτε η σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει και επισήμως την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης.
Όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Νιλ Μπασού, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει επισήμως αναλάβει τις έρευνες για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «διατηρούμε ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς οποιοδήποτε κίνητρο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης