Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Erdogan σε Macron: Είσαι εγκεφαλικά... νεκρός - Η αντίδραση της Γαλλίας

Σφοδρή επίθεση Erdogan σε Macron: Είσαι εγκεφαλικά... νεκρός - Η αντίδραση της Γαλλίας
Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η Γαλλία κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη για να δώσει εξηγήσεις
Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, απαντώντας στις δηλώσεις του πρώτου για το ΝΑΤΟ. 
O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως τα σχόλια του Macron αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Γαλλίας, που -όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων- κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη για να δώσει εξηγήσεις.
Πιο αναλυτικά, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Erdogan σχολίασε μια παρατήρηση που είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μacron λέγοντας πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου».
«Απευθύνομαι από την Τουρκία στον γάλλο πρόεδρο Macrοn και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ.
Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο».
«Αυτές οι δηλώσεις δεν ταιριάζουν παρά σε αυτούς του είδους σου που είναι σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου», επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτές οι σφοδρές δηλώσεις έγιναν μετά τις επικρίσεις που εξέφρασε χθες, Πέμπτη, ο Macron σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία στη Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες.
Τα σχόλια του Erdogan ενισχύουν τις εντάσεις πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.
Οι Erdogan και Μacron, καθώς και η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson πρόκειται εξάλλου να συνεδριάσουν στο περιθώριο αυτής της συνόδου κορυφής για να συζητήσουν για τη Συρία.
«Κανένας δεν σου δίνει προσοχή.
Έχεις ακόμα μια πλευρά ερασιτέχνη, άρχισε κάνοντας κάτι γι' αυτό», είπε ο Erdogan απευθυνόμενος στον Μacron.
«Όταν είναι να κομπάσεις, ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις.
Αλλά όταν είναι να δώσεις στο ΝΑΤΟ τα χρήματα που του οφείλεις, αυτό είναι κάτι άλλο».
«Είναι τόσο άπειρος! Δεν ξέρει τι είναι ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, γι' αυτό τα κίτρινα γιλέκα έχουν κυριεύσει τη Γαλλία», είπε ακόμη ο Tούρκος πρόεδρος.
«Χειρονομήστε όσο θέλετε, στο τέλος θα αναγνωρίσετε την ορθότητα του αγώνα μας εναντίον της τρομοκρατίας».

H Γαλλία καλεί τον Τούρκο κ πρέσβη για να δώσει εξηγήσεις.
Έχουν προηγηθεί οι δηλώσεις του Erdogan, ο οποίος σχολίασε μια παρατήρηση που είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μacron λέγοντας πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου».
«Απευθύνομαι από την Τουρκία στον γάλλο πρόεδρο Macrοn και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ.
Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης