Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ύποπτες συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος ερευνά η Morgan Stanley – Υποψία σκανδάλου με ζημίες 100-140 εκατ. δολάρια

tags :
Ύποπτες συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος ερευνά η Morgan Stanley – Υποψία σκανδάλου με ζημίες 100-140 εκατ. δολάρια
Η Morgan Stanley έθεσε σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον τέσσερις εμπόρους εν μέσω διερεύνησης υποτιθέμενης αναντιστοιχίας συναλλαγών που συνδέονται με νομίσματα αναδυόμενων αγορών
Το 2019 ήταν ένα «ασταθές» έτος για τους traders στις αγορές συναλλάγματος, αν και όχι για τα πραγματικά νομίσματα.
Μετά το χάος των αρχών του έτους, εν μέσω των εμπορικών πολέμων, των φόβων της παγκόσμιας ύφεσης και των απειλών για κυρώσεις, η αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών υποχώρησε, καθώς οι κεντρικές τράπεζες έδωσαν τα απαραίτητα στηρίγματα.

Αλλά, σύμφωνα με το Bloomberg, αρκετοί traders της Morgan Stanley βρισκόταν σε δύσκολη θέση.
Και αυτό διότι οι όγκοι στην αγορά συναλλάγματος βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και οι αγορές δείχνουν ότι το κυνήγι των αποδόσεων του δολαρίου έχει υποχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Morgan Stanley έθεσε σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον τέσσερις εμπόρους εν μέσω διερεύνησης υποτιθέμενης αναντιστοιχίας συναλλαγών που συνδέονται με νομίσματα αναδυόμενων αγορών.
Η τράπεζα διερευνά το κατά πόσο η υποτιθέμενη αναντιστοιχία βοήθησε στην απόκρυψη απώλειας 100 - 140 εκατ. δολαρίων.

Και όπως περιγράφει το Bloomberg, η ίδια ακριβώς διαδικασία έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες σε εταιρικά ομόλογα.
Γι' αυτό και η έρευνα της Morgan Stanley θα περιστραφεί αργά ή γρήγορα γύρω από τα σχετικά πιο σύνθετα προϊόντα, όπως οι επιλογές FX αντί απλών υποκείμενων προϊόντων.

Κάνοντας χειρότερα τα πράγματα, το γραφείο FX της Morgan Stanley έχει προσπαθήσει πολύ φέτος λόγω της πτώσης της μεταβλητότητας, τις διακυμάνσεις σε νομίσματα που μπορούν να αποφέρουν κέρδη για τους εμπόρους, ακόμα και σε πιο απείθαρχες αναδυόμενες αγορές όπως η Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης