Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Η πολιτική της ΝΔ ελαφρύνει μόνο τα μεγάλα εισοδήματα – Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη

Σπίρτζης: Η πολιτική της ΝΔ ελαφρύνει μόνο τα μεγάλα εισοδήματα – Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη
Η Ελλάδα του 2015 με αυτήν του 2019 είναι άλλος αιώνας, και στην ανάπτυξη και στην οικονομία είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ελαφρύνει μόνο τα μεγάλα εισοδήματα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι εξαπάτησε τη μεσαία τάξη.
«Χαμογελάμε πικρά μαζί με τον ελληνικό λαό για μία ακόμη άκυρη προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας τώρα που όλοι βλέπουμε πως φέρεται στη μεσαία τάξη.
Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, παρά ταύτα είχαμε εξαγγείλει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο.
Για παράδειγμα, στον ΕΝΦΙΑ θα γινόταν μείωση της τάξης του 30%.
Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αυτήν την περίοδο δεν ελαφρύνει τη μεσαία τάξη, ελαφρύνει τα μεγάλα εισοδήματα, τη μεγάλη περιουσία.
Το ίδιο συμβαίνει και στην φορολόγηση που είναι μηδενικές επί της ουσίας οι μειώσεις στα μεσαία εισοδήματα.
Μεσαία τάξη είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν κυλήσει μέσα στην κρίση σε κατώτατα εισοδήματα των 12.000 και κάτω και έχουν από την εργασία τους μια καλύτερη αμοιβή» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σπίρτζης.
«Ένα μεγάλο τμήμα της μεσαίας τάξης φτωχοποιήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέσα στα μνημόνια.
Επί ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκαν πρώτα οι άνθρωποι που είχαν πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, οι άνθρωποι που είχαν κλείσει τα καταστήματα τους, οι άνθρωποι που έψαχναν φαγητό στα σκουπίδια, αυτοί που επειδή χρωστούσαν στα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην Υγεία.
Όλοι αυτοί ήταν μέλη της μεσαίας τάξης που υπέστη τη φτωχοποίηση.
Η Ελλάδα του 2015 με την Ελλάδα του 2019 είναι άλλος αιώνας.
Και στην ανάπτυξη και στην οικονομία και σε όλους τους τομείς» υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης.
Ερωτηθείς για τα ονόματα που απαρτίζουν την Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Σπίρτζης ανέφερε πως «πάρα πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τίμησαν και τις αρχές και τις αξίες του χώρου και στη συνέχεια τραμπουκίστηκαν και λασπώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τις μετεξελίξεις του».
«Η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου άνοιξε το θέμα με τις συντάξεις και τη μείωση τους, λήστεψε τα ταμεία, έκλεψε τα αποθεματικά.
Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον κοινωνικό χώρο είχαν τη δύναμη να φύγουν τότε ενώ και σήμερα πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ που δεν επιθυμούν τη συνεργασία με τη ΝΔ έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 40% της κυβέρνησης Μητσοτάκη απαρτίζεται από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αυτό όμως το ΚΙΝΑΛ δεν το ενοχλεί γιατί αυτή είναι η κατεύθυνση που έχουνε.
Η συντηρητική στροφή τους, τους κάνει να θέλουν να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία.
Όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία στο χώρο του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν σημαντικά στελέχη, ειδικά από τη νέα γενιά» είπε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης