Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hermes Investment: Το κυνήγι αποδόσεων θα συνεχιστεί στα ομόλογα και το 2020

tags :
Hermes Investment: Το κυνήγι αποδόσεων θα συνεχιστεί στα ομόλογα και το 2020
Το μερίδιο των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων που έχουν αρνητική απόδοση αυξήθηκε σε υψηλό όλων των εποχών, στο 29% του συνόλου
Το 2019 υπήρξε μια πρωτοφανής άνοδος της αξίας των περιουσιακών στοιχείων με αρνητική απόδοση, διαπιστώνει η Hermes Investment.
Το μερίδιο των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων που έχουν αρνητική απόδοση αυξήθηκε σε υψηλό όλων των εποχών, στο 29% του συνόλου, τον Αύγουστο και τώρα βρίσκεται λίγο πάνω από το 20% και εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου σταθερού εισοδήματος.
Αυτό σημαίνει ότι το 2019 έχει γίνει ο πρώτος χρόνος στη σύγχρονη ιστορία των πιστωτικών αγορών όπου οι παγκόσμιες αποδόσεις επενδυτικών βαθμών ταιριάζουν με εκείνες των υψηλών αποδόσεων.

Το σχήμα 1 δείχνει πώς το 2019 είναι το μοναδικό έτος διψήφιων αποδόσεων όπου οι παγκόσμιες αγορές επενδύσεων και οι αγορές υψηλών αποδόσεων έχουν υπεραποδώσει.
Το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, η άνοδος των χρεοκοπιών και οι χαμηλές αποδόσεις οδήγησαν τους traders περιουσιακών στοιχείων να αναζητήσουν επιχειρηματική πίστη φέτος, καθώς οι επενδυτές που στοχεύουν σε υψηλές αποδόσεις πρέπει τώρα να επιλέξουν τον τύπο πρόσθετου κινδύνου που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν.
Αρχικά, ορισμένοι traders διεύρυναν τη διάρκειά τους και μεταφέρθηκαν σε κρατικούς τίτλους χαμηλότερης ποιότητας.
Το επόμενο λογικό βήμα ήταν να αυξηθούν οι χορηγήσεις τους σε εταιρικές πιστώσεις - ξεκινώντας από τον επενδυτικό βαθμό.
Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την ανάληψη περισσότερου συναλλαγματικού κινδύνου - με τη λήψη μη καλυμμένων θέσεων σε μέσα που εκφράζονται σε νομίσματα με υψηλότερη απόδοση - ή την επιδίωξη υψηλότερου premium ρευστότητας σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Αλλά αυτό θα ήταν πιθανώς μια μεγαλύτερη απόκλιση από τις υπάρχουσες εντολές από τη μετάβαση στην εταιρική πίστωση.
Όσον αφορά το 2020, η ζήτηση για πιστώσεις πρέπει να παραμείνει σταθερή, εκτιμά η Hermes Investment.
Ωστόσο, για την επίτευξη ισχυρών αποδόσεων, οι επενδυτές θα πρέπει να ακολουθήσουν μια προσέγγιση ώστε να επικεντρωθούν στην επένδυση υψηλής ενεργού μετοχής.
Οι ευέλικτες στρατηγικές είναι σε θέση να παράγουν ισχυρές αποδόσεις με την κατανομή κεφαλαίου και κινδύνου σε ολόκληρο το πιστωτικό φάσμα και σε ολόκληρη την κεφαλαιακή διάρθρωση των εκδοτών, αναφέρει η Hermes Investment.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης