Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Στο 1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε επιτάχυνση στο 1,5% σε ετήσια βάση
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα προκατακρτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (29/11) η Eurostat, και τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 0,7% τον Οκτώβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού αναμένεται να αυξηθούν κατά 2% τον Νοέμβριο, έναντι ετήσιας ανόδου 1,5% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός στον τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% έναντι 1,5% τον Οκτώβριο, ενώ αντίθετα οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να υποχωρήσουν κατά -3,2%.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε επιτάχυνση στο 1,5% έναντι ετήσιας ανόδου 1,2% τον προηγούμενου μήνα.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στη Σλοβακία (3,2%) και την Ολλανδία (2,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης