Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +0,8% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Γερμανία: Κατά +0,8% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -1,9%
Περαιτέρω αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την άνοδο ωστόσο να είναι βραδύτερη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι αύξησης +3,4% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα διαμορφωθεί στο +3%.
Οι πωλήσεις στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκαν κατά +0,3% σε ετήσια βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +1%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικώες πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,9% ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 δεν είχε σημειωθεί κάποια μεταβολή σε μηνιαία βάση.
Για το συνολικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +2,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενο έτους.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Απασχόλησης το ποσοστό ανεργίας για τον Νοέμβριο του 2019 παρέμεινε αμετάβλητο στο 5%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων υποχώρησε κατά 16 χιλ. άτομα, στα 2,18 εκατ. άτομα συνολικά έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 6 χιλ. άτομα, ενώ ο αριθμός υποαπασχολούμενων διαμορφώθηκε στα 3,14 εκατ. άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης