Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ανησυχία στα διευθυντικά στελέχη, παρά τα διαδοχικά υψηλά ρεκόρ της Wall Street

JP Morgan: Ανησυχία στα διευθυντικά στελέχη, παρά τα διαδοχικά υψηλά ρεκόρ της Wall Street
Η Wall Street καταγράφει σε καθημερινή βάση υψηλά ρεκόρ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών είναι αισιόδοξοι 
Παρά τα διαδοχικά υψηλά ρεκόρ που καταγράφει η Wall Street, οι διευθύνοντες σύμβουλοι δεν είναι αισιόδοξοι (bullish) για το 2020, σύμφωνα με τη JP Morgan.
Στον αντίποδα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι εμφανίζονται ανήσυχοι για την αύξηση των κερδών εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας, χάρη στην επιβραδυνόμενη ανάπτυξη στον κόσμο, την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020.
Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι με τους οποίους συνομιλούν στελέχη της JP Morgan επανεξετάζουν τις δαπάνες κεφαλαίου για το 2020 και ανησυχούν για ενδεχόμενη ύφεση.
«Όλοι κοιτάζουν στο χρηματιστήριο και βλέπουν τις τιμές των μετοχών να βρίσκονται στα ύψη αυτή τη στιγμή, αλλά λίγοι διευθύνοντες σύμβουλοι αισθάνονται άνετα με αυτό.
Υπάρχει μια αυξημένη ανησυχία σχετικά με την πορεία των κερδών εν μέσω παρατεταμένων περιόδων αβεβαιότητας το επόμενο έτος» δήλωσε ο John Richert υψηλόβαθμο στέλεχος της JP Morgan.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το CNBC, η αβεβαιότητα για το 2020 και μετά έχει προκαλέσει μια ασυνήθιστη κατάσταση: ενώ η εμπιστοσύνη των διευθύνοντων συμβούλων είναι στο χαμηλότερο επίπεδο δεκαετίας, οι καταναλωτές είναι σχετικά αισιόδοξοι καθώς οι μισθοί αυξάνονται και η ανεργία είναι σε χαμηλά 50 ετών.
Οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να μείνει μακριά από την ύφεση παρά την επίδραση των δασμών, αλλά δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης