Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιους προορισμούς επιλέγουν για διακοπές οι ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

tags :
Ποιους προορισμούς επιλέγουν για διακοπές οι ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Οι κάτοικοι των ΗΑΕ επιλέγουν κοντινές περιφερειακές προορισμούς σε μεγάλες δημοφιλείς πόλεις χειμερινών διακοπών, σύμφωνα με την νέα επίσημη έκθεση του βασιλείου Travel and Tourism
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) σκέφτονται την Ευρώπη όταν ψάχνουν για μια χειμερινή απόδραση.
Ωστόσο, η επερχόμενη περίοδος διακοπών (Νοέμβριος και Δεκέμβριος) δείχνει αλλαγές.
Οι κάτοικοι των ΗΑΕ επιλέγουν κοντινές περιφερειακές προορισμούς σε μεγάλες δημοφιλείς πόλεις χειμερινών διακοπών, σύμφωνα με την νέα επίσημη έκθεση του βασιλείου Travel and Tourism.

Ποιους προορισμούς επιλέγουν
Ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, η Σρι Λάνκα εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία διακοπών με αυξημένες κρατήσεις πτήσεων στο Κολόμπο.
Ακολουθούν το Ομάν και το Μουσκάτ. Για την πλούσια κληρονομιά τους, τα υπέροχα θαλασσινά και το ποικίλο τοπίο, όπως τα βουνά, η έρημος και οι αμμώδεις παραλίες.
Οι ιστορικές πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και το Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, ανήκουν στους πέντε κορυφαίους προορισμούς που οι κάτοικοι των ΗΑΕ σχεδιάζουν να εξερευνήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.
Είναι ενδιαφέρον ότι τα στοιχεία δείχνουν επίσης αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κατευθύνονται στο Λονδίνο, αναζητώντας μαγικές εορταστικές εκδηλώσεις και χιονισμένα τοπία.

Πόσες μέρες ταξιδεύουν
Σύμφωνα με τις κρατήσεις πτήσεων, οι περισσότεροι παραθεριστές από τα ΗΑΕ ταξιδεύουν για μια μέση περίοδο 9 ημερών, για να εξερευνήσουν προορισμούς που είναι οικονομικά προσιτοί και σχετικά κοντά τους.



Οι τάσεις των ταξιδιών για την προσεχή περίοδο των διακοπών
Υπάρχει αυξητική τάση στις κρατήσεις πτήσεων σε περιφερειακούς και κοντινούς προορισμούς.
Παρόλο που οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους συνεχίζουν να κερδίζουν τη δημοτικότητα μεταξύ των ταξιδιωτών, οι αεροπορικές εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία στις αεροπορικές μεταφορές των ταξιδιωτών από τα ΗΑΕ.
Η ζήτηση για μεταφορείς δικτύου πλήρους εξυπηρέτησης αυξήθηκε κατά 11%, καθώς το 43% των πελατών πραγματοποίησαν πτήσεις με πλήρη εξυπηρέτηση έναντι 32% το 2018.
Από την άλλη πλευρά, οι κρατήσεις με χαμηλό κόστος μεταφορών μειώθηκαν κατά 11% σε 57% από 68%.

Τι ξενοδοχεία επιλέγουν
Οι κάτοικοι των ΗΑΕ επιλέγουν παρατεταμένες διακοπές με μέσο όρο διαμονής σε ξενοδοχείο 4 έως 6 ημέρες, σε σύγκριση με το 2018.
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης έντονη αύξηση της ζήτησης για καταλύματα τριών αστέρων με κράτηση 34% σε σύγκριση με το 19% το 2018.
Τα πολυτελή ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων έχουν επίσης αυξηθεί σε δημοτικότητα κατά 2%.
Αντίθετα οι κρατήσεις πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων μειώθηκαν κατά 18% σε 21% από 39% που ήταν πέρυσι. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες μέσου εύρους και οικονομικά ξενοδοχεία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης