Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς έκδοση senior ομολόγου από τον Ελλάκτωρα 600 εκατ.λήξης 2024, στο +3% η μετοχή

tags :
Προς έκδοση senior ομολόγου από τον Ελλάκτωρα 600 εκατ.λήξης 2024, στο +3% η μετοχή
Σήμερα 29 Νοεμβρίου 2019 αρχίζουν οι παρουσιάσεις του Ελλάκτωρ στους επενδυτές
Στην έκδοση και διάθεση κύριου ομολόγου (senior bond) ομολογιών, ονομαστικής αξίας 600 εκατομμυρίων με λήξη το 2024 («Ομολογίες»), θα προχωρήσει ο Ελλάκτωρ, μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της, ELLAKTOR VALUE PLC (η «Εκδότρια»), η οποία είναι εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της  Ουαλίας.
H μετοχή του Ελλάκτωρα διαμορφώνεται στα 1,75 ευρώ με άνοδο +3% και κεφαλαιοποίηση 375 εκατ ευρώ.

Οι πρόσοδοι της Έκδοσης θα διατεθούν (i) για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των θυγατρικών της, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ Α.Ε., (ii) για την καταβολή των αμοιβών και των εξόδων της Έκδοσης, και (iii) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί για το προαναφερθέν συνολικό ποσό ή ότι θα ολοκληρωθεί.
Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου 2019.
Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd και AXIA Ventures (Athens Branch), ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση.
Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ένας κορυφαίοs διαφοροποιημένος όμιλος υποδομών στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με διεθνή παρουσία και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων που εστιάζει στις παραχωρήσεις, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη διαχείριση απορριμμάτων, στις κατασκευές και στην ανάπτυξη ακινήτων.
Διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στα πιο σύνθετα και απαιτητικά έργα, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνδυάζει την 70ετή εμπειρία του με τις πλέον πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, δίνοντας πνοή σε έργα που επιταχύνουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Fitch: Αξιολόγηση ΒΒ για τον Ελλάκτωρα, σταθερό outlook εν όψει της έκδοσης ομολόγου

Με σύσταση «BB» και σταθερό outlook αξιολογεί η Fitch τον Ελλάκτωρα, σε πρώτη φάση, εν όψει της έκδοσης ομολόγου 600 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο οίκος αξιολογεί με BB και σταθερό outlook τη θυγατρική Ellaktor Value PLC η οποία θα προχωρήσει στην έκδοση του ομολόγου.
Η τελική αξιολόγηση θα εξαρτηθεί από την μελέτη των οριστικών στοιχείων τα οποία θα ενσωματωθούν στα ήδη υπάρχοντα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch, η αξιολόγηση αντανακλά το διαφοροποιημένο προφίλ ρίσκου από τις δραστηριότητες του ομίλου, οι οποίες επικεντρώνονται στην Ελλάδα.
Η εμπορική επένδυση επωφελείται από τα έσοδα της Αττικής Οδού.
Ωστόσο, οι αναλυτές υπογραμμίζουν την υψηλή μεταβλητότητα στην κυκλοφορία και τα σταθερά διόδια.
Όσον αφορά τα projects στις Αναενώσιμες Πηγές Ενέργειας, ιστορικά η απόδοση υπήρξε ισχυρή και οι ταμειακές ροές βελτιώνουν το συνολικό προφίλ.
Το σταθερό outlook αντανακλά τη μέτρια ανάκαμψη στην κίνηση της Αττικής Οδού και την επιτυχημένη εκτέλεση του προγράμματος στις ΑΠΕ μέχρι τα τέλη του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης