Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας θα βυθιστούν 6 εκατομμύρια Λατινοαμερικάνοι το 2019

ΟΗΕ: Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας θα βυθιστούν 6 εκατομμύρια Λατινοαμερικάνοι το 2019
Η ακραία φτώχεια πλήττει πρωτίστως τα παιδιά και τους εφήβους, τις γυναίκες, τους ιθαγενείς, τους κατοίκους αγροτικών περιοχών και τους άνεργους
Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας αναμένεται να βυθιστούν το 2019 άλλοι έξι εκατομμύρια Λατινοαμερικάνοι, προστιθέμενοι στα 185 εκατομμύρια που ήταν το 2018.
Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της η Οικονομική Επιτροπή για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (CEPALC) του ΟΗΕ.
«Το 2019, ο αριθμός των ανθρώπων που υπομένουν τη φτώχεια σε αυτή την περιοχή, θα αυξηθεί στα 191 εκατομμύρια, εκ των οποίων 72 [θα περιπέσουν] σε κατάσταση ακραίας φτώχειας» αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής.
«Πρακτικά όλοι οι άνθρωποι που έρχονται να προστεθούν το τρέχον έτος σε αυτή τη στατιστική για τη φτώχεια εντάσσονται απευθείας στην κατηγορία της ακραίας φτώχειας», υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν νοικοκυριά τα έσοδα των οποίων δεν τους επιτρέπουν καν την αγορά ψωμιού καθημερινά.
Σύμφωνα με τη CEPALC, το ποσοστό της φτώχειας στην περιοχή θα αυξηθεί έτσι κατά 0,7% φέτος για να περάσει από το 30,1% το 2018 στο 30,8%.
Σε ό,τι αφορά την ακραία φτώχεια, το ποσοστό αυξάνεται από το 10,7% στο 11,5%, ή κατά 0,8%.
Η ακραία φτώχεια «πλήττει πρωτίστως τα παιδιά και τους εφήβους, τις γυναίκες, τους ιθαγενείς, τους ανθρώπους οι πρόγονοι των οποίων ήρθαν από την Αφρική, τους κατοίκους αγροτικών περιοχών και τους άνεργους», διευκρινίζεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης