Από τα ρεκόρ στα ρεκόρ η Wall αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο παρ΄ ότι αγορά 70 λεπτών… με την υψηλότερη απόδοση διεθνώς για το 2019

Από τα ρεκόρ στα ρεκόρ η Wall αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο παρ΄ ότι αγορά 70 λεπτών… με την υψηλότερη απόδοση διεθνώς για το 2019
Η αύξηση της αμερικανικής οικονομίας η μακροβιότερη στην ιστορία αριθμεί 125 μήνες
Η Wall Street σπάει συνεχή ρεκόρ με all time high δηλαδή ιστορικά υψηλά όλων των εποχών.
- Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών
- Ο Dow Jones σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών
-Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών
- Ο Wilshire 5.000 σε υψηλό όλων των εποχών
-Οι τιμές κατοικιών σε υψηλό όλων των εποχών
-Η αύξηση της αμερικανικής οικονομίας η μακροβιότερη στην ιστορία αριθμεί 125 μήνες
Image

-Οι θέσεις εργασίας αυξάνονται συνεχώς, αποτελώντας ρεκόρ όλων των εποχών 109 μήνες
-Η FED η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να μειώσει για 4η φορά τα επιτόκια του δολαρίου μέσα στο 2020.
Image

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια στην αμερικανική ιστορία, έχει κρατήσει 125 μήνες σχεδόν 11 χρόνια.
Η αμέσως προηγούμενη κράτησε 120 μήνες ή 106 μήνες.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το αμερικανικό χρέος σημείωσε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 23 τρισεκ. δολάρια.
Image

Ο δείκτης βαρόμετρο στην Wall Street S&P 500 έκλεισε σε ιστορικό υψηλό για 26 φορές το 2019 και συνολικά 233 φορές την τελευταία 10ετία.
Image
Που οφείλονται όλα αυτά τα συνεχή ρεκόρ;
1)Προφανώς στην πολιτική της FED να στηρίζει την αμερικανική οικονομία
2)Προφανώς στην ιστορικών διαστάσεων πολιτική επαναγοράς ιδίων μετοχών στην Wall Street.
Μόνο το 2019 οι αμερικανικές εταιρίες δαπάνησαν 1 τρισεκ. δολάρια για επαναγορές μετοχών.
3)Στην σωστή οικονομική πολιτική του Trump του αμερικανού Προέδρου ο οποίος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020 για το εξής απλό λόγο, έδωσε ώθηση στην οικονομία παρά τα σημάδια επιβράδυνσης.
4)Ρόλο στα ράλι διαδραμάτισε και το show με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας όπου χρησιμοποιείται κυρίως ως εργαλείο ψυχολογικού πολέμου.

Για πολλούς ότι συμβαίνει στην Wall Street δεν είναι τίποτε άλλο από μια φούσκα που συνεχίζει να φουσκώνει.
Στην Ευρώπη η ΕΚΤ συνεχίζει την πολιτική χαλάρωση συντηρώντας τις ακραίες στρεβλώσεις στα ομόλογα και συντηρώντας χρηματιστήρια και μετοχές σε υψηλά 4 ετών.
Το βασικό πρόβλημα των κεντρικών τραπεζών δεν είναι το φούσκωμα του μεγάλου μπαλονιού αλλά η έλλειψη σχεδίου για το πώς θα ξεφουσκώσει η ποσοτική χαλάρωση, πως θα αποσυρθεί τέτοιας κλίμακας ρευστότητας που έχει δοθεί στο παγκόσμιο σύστημα 4 τρισεκ. δολάρια.
Δεν είναι τυχαίο ότι 18 κεντρικές τράπεζες στον κόσμο, όλως τυχαίως οι 18 μεγαλύτερες ακολουθεί την ίδια νομισματική πολιτική, ποσοτική χαλάρωση και χαλαρή νομισματική στρατηγική.
Μόνο το 2019 όλες σχεδόν οι κεντρικές τράπεζες στον κόσμο μείωσαν τα επιτόκια παρέμβασης, αυτό ονομάζεται παγκόσμια χειραγώγηση επιτοκίων και τιμών, έλεγχο αγορών.
Image
Image

Στην Ευρώπη μια χρηματιστηριακή αγορά ξεχώρισε το ελληνικό χρηματιστήριο με την υψηλότερη απόδοση παγκοσμίως 45,3% με όρους δολαρίου.
Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι
Α)Ότι ενώ σημειώθηκε σημαντική άνοδος το 2019 στο ελληνικό χρηματιστήριο, ακόμη βρίσκεται κοντά στις επιδόσεις των αρχών του 2018.
Β)Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει καταστεί αγορά 70 λεπτών, το ενδιαφέρον εστιάζεται μεταξύ 16:00 και 17:10 περίπου στις δημοπρασίες.
Πρόκειται για μια συνεδρίαση 70 λεπτών.
Η ελληνική αγορά στην ζώνη των 920 με 940 μονάδων θα είναι ακριβή αγορά, ενώ τα ανοδικά περιθώρια των τραπεζικών μετοχών είναι ομολογουμένως ελάχιστα έως μηδενικά.
Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS