Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμα κινδύνου από S&P, CKC Capital, Hermes για τα distressed bonds – Κυοφορούν μια ισχυρή κρίση

tags :
Σήμα κινδύνου από S&P, CKC Capital, Hermes για τα distressed bonds – Κυοφορούν μια ισχυρή κρίση
Περισσότερα από 200 ομόλογα στον δείκτη της Ice Data Services διαπραγματεύονται με αποδόσεις άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων πάνω από τα 10ετή κρατικά ομόλογα
Οι επενδυτές απομακρύνονται από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της αγοράς εταιρικών ομολόγων των ΗΠΑ, φοβούμενοι ότι η εγχώρια οικονομία μπορεί να μην είναι αρκετή για να σώσει εκατοντάδες εταιρείες που αγωνίζονται κάτω από την βαριά επιβάρυνση του χρέους.
Οι αγορές εταιρικών ομολόγων έκαναν ένα μεγάλο ράλι αυτό το έτος, ενισχυμένα από τη μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve και τις ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται σε σταθερή βάση.
Ένας δείκτης χρέους που διαχειρίζεται η Ice Data Services επέστρεψε σχεδόν στο 12% αυτό το έτος, καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων βλέπουν χαμηλότερα το φάσμα των πιστώσεων για την επίτευξη εισοδήματος.
Αλλά σε εκείνες τις περιοχές υπάρχουν ενδείξεις στρες.
Περισσότερα από 200 ομόλογα στον δείκτη διαπραγματεύονται με αποδόσεις άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων πάνω από τα 10ετή κρατικά ομόλογα - ένας κοινώς χρησιμοποιούμενος ορισμός μιας κυοφορούμενης κρίσης.
Το μερίδιο αυτό ανέρχεται τώρα στο 11,6% του δείκτη, το υψηλότερο ποσοστό από το 2016.
"Κάτω από την επιφάνεια του ενθουσιασμού για την ανάληψη πιστωτικού κινδύνου, υπάρχει η αίσθηση ότι όλα δεν είναι ρόδινα ", δήλωσε ο Marty Fridson, επικεφαλής επενδύσεων της Lehmann Livian Fridson Advisors στη Νέα Υόρκη.
Πριν από τρία χρόνια, το στρες μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών με βαθμολογίες junk περιοριζόταν κυρίως σε εταιρείες στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες αντιμετώπιζαν την απότομη πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου.
Τώρα τα distressed bonds εξαπλώνονται ευρύτερα, συμπεριλαμβανομένων πολλών στον τομέα του λιανικού εμπορίου.
Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει πληγεί επίσης.
Την περασμένη εβδομάδα, η IPC, ένας προμηθευτής τεχνολογίας που υποστηρίζεται από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, αθέτησε την πληρωμή του χρέους της, σύμφωνα με την S&P Global.
Τα σημάδια έντονου στρες στις αγορές ομολόγων αφορούν συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες, αναφέρει η S&P, σε πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα.
Ακόμη και η υποστηρικτική νομισματική πολιτική μπορεί να μην είναι αρκετή για να υποστηρίξει τους δανειολήπτες που έχουν αναλάβει μεγαλύτερο χρέος από ό, τι μπορούν να χειριστούν, ανέφερε ο οίκος.
"Οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ένα δίκαιο κίνδυνο, αλλά θα το προτιμούσαν πολύ σε εταιρείες υψηλότερης ποιότητας", δήλωσε ο Kevin Baer, ιδρυτής της CKC Capital, ενός hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη, με περίπου 300 εκατ. δολάρια υπό διαχείριση.
"Δεν είναι ότι οι επενδυτές είναι αντίθετοι σε κίνδυνο, αλλά είναι αντίθετοι σε οτιδήποτε αντιλαμβάνεται ότι είναι πραγματικά αδύναμος.
Πολλές από τις εταιρείες υποφέρουν από ιδιοσυγκρασιακά ζητήματα που θα μπορούσαν εύκολα να υπερδιπλασιαστούν από την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών", πρόσθεσε.
"Η μακροοικονομική εικόνα δεν είναι ιδανική", δήλωσε ο Fraser Lundie, επικεφαλής της πιστωτικής μονάδας της Hermes Investment Management.
"Είναι σαφές ότι η χαμηλής ποιότητας πίστωση απαιτεί μια καλή οικονομία να αναπτυχθεί στην κεφαλαιακή της διάρθρωση", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης