Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -7,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -7,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Η ετήσια πτώση που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 ήταν η μεγαλύτερη από τις αρχές του 2015
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/11) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, καθώς η αύξηση στον φόρο επί των πωλήσεων οδήγησε τους καταναλωτές στο να μειώσουν τις δαπάνες τους.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +9,2% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί στο -3,8%.
Η ετήσια πτώση του Οκτωβρίου ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο του 2015, όταν και οι λιανικές πωλήσεις είχαν υποχωρήσει κατά -9,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμνο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -14,4% έναντι μηναιίας ανόδου +7,2% προηγουμένως και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -10,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση σημειώθηκε στον τομέα ορυκτών και μετάλλων, και συγκεκριμένα στο -19,3%, ενώ η μικρότερη πτώση καταγράφηκε στον τομέα ηλεκτρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού, στο -4,9%.
«Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν μεγαλύτερη πτώση τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τις προηγούμενες αυξήσεις φόρου επί των πωλήσεων», δήλωσε ο οικονομολόγος της Capital Economics στην Ιαπωνία, Tom Learmouth, προσθέτοντας ότι «η μηνιαία πτώση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με την πτώση του -13,7% που ακολούθησε τις αυξήσεις του φόρου το 1997 και το 2014».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης