Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 29 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2019 - Στις 106 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε υψηλά 29 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2019 - Στις 106 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (27/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 29 μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 106 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017, έναντι 104 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή πτώση στις 103 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις εκτιμήσεις των καταναλωτών για τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση αυξήθηκε στις -1 μονάδες, έναντι -3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτη που αφορά την οικονομική κατάσταση του παρελθόντος διαμορφώθηκε στις -17 μονάδες, έναντι -18 μονάδων τον Οκτώβριο.
Όσον αφορά τον υποδείκτη βιοτικού επιπέδου των προηγούμενων μηνών, σημειώθηκε άνοδος στις -34 μονάδες, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης που σχετίζεται με τους επόμενος μήνες κατέγραψε άνοδο στις -20 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, ο υποδείκτης που αφορά την αναμενόμενη ικανότητα εξοικονόμησης των νοικουριών παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ σημειώθηκε πτώση στον υποδείκτη που αφορά τις ανησυχίες των καταναλωτών για την ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης