ΠΣΕ: Σημαντικό βήμα η επιστροφή της Ελλάδας στις χώρες με εμπορεύσιμους κινδύνους

ΠΣΕ: Σημαντικό βήμα η επιστροφή της Ελλάδας στις χώρες με εμπορεύσιμους κινδύνους
Η έξοδος από το ειδικό καθεστώς εξαγωγικών πιστώσεων ανοίγει τον δρόμο για μια δυναμική πορεία της χώρας, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ
Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επάνοδο της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με «εμπορεύσιμους κινδύνους», ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τόνωση της εξαγωγικής δυναμικής των ελληνικών επιχειρήσεων σε μια κομβική στιγμή για τη συλλογική μας πορεία στο μέλλον.
«Η έξοδος από το ειδικό καθεστώς για τις εξαγωγικές πιστώσεις ανοίγει τον δρόμο για μια πιο δυναμική πορεία για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών μεγάλης κλίμακας.
Ένα τεράστιο εμπόδιο, το οποίο υπονόμευε την ανταγωνιστικότητα και επιβάρυνε τη ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά των ΜμΕ, αίρεται προς όφελος της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, αλλά και των επενδύσεων.
Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι ξένοι εταίροι προς τη χώρα μας, αναγνωρίζοντας πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια διαφορετική και πολύ πιο ελπιδοφόρα τροχιά», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιστροφή της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών με εμπορεύσιμους κινδύνους, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS