Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Η συνάντηση στο Βερολίνο συνιστά σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού

ΕΕ: Η συνάντηση στο Βερολίνο συνιστά σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού
«Μια συνολική διευθέτηση θα ήταν επωφελής για την Κύπρο, την ΕΕ και για ευρύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ
Η συνάντηση της Τρίτης 25/11 στο Βερολίνο αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, αναφέρει δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε σχετικά ότι "η χθεσινή συνάντηση που διοργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, με τους δύο Κύπριους ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Mustafa Akinci, αποτελεί σημαντική εξέλιξη προς την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού".
"Χαιρετίζουμε το έργο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των όρων αναφοράς ως σημείο εκκίνησης συναίνεσης και υποστηρίζουμε τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα των μερών να επιτύχουν μια διευθέτηση βασισμένη σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος.
"Η ΕΕ έχει υποστηρίξει και συνοδεύει συνεχώς τις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για μια δίκαιη, ολοκληρωμένη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
"Μια συνολική διευθέτηση θα ήταν επωφελής για την Κύπρο, την ΕΕ και για ευρύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή", κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.
Χαιρετίζει τη δήλωση ΓΓ ΟΗΕ η Βρετανία, θα συνεχίσει να υποστηρίζει προσπάθειες για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα
Η Βρετανία χαιρετίζει τη δήλωση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, μετά την τριμερή στο Βερολίνο, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για διαρκή λύση στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Βερολίνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akinci, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας της Βρετανίας στην Κύπρο δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως "χαιρετίζουμε τη δήλωση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μετά την τριμερή συνάντηση με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις 25 Νοεμβρίου".
Πρόσθεσε πως "θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για μια διαρκή λύση στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης