Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Wall Street το 2020 θα αποδώσει καλύτερα υπό το σενάριο του… διαιρεμένου Κογκρέσου

tags :
Goldman Sachs: Η Wall Street το 2020 θα αποδώσει καλύτερα υπό το σενάριο του… διαιρεμένου Κογκρέσου
Η Goldman Sachs ανέφερε ότι αναμένεται να συνεχιστεί η αγορά ταύρων στις αμερικανικές μετοχές το 2020
Οι επενδυτές που ανησυχούν για το πώς θα αντιδράσει η χρηματιστηριακή αγορά στις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου έτους δεν θα έπρεπε να μην παρακολουθούν και τις εκλογές για το προεδρικό χρίσμα.
Αυτό αναφέρει η Goldman Sachs στην τελευταία της ανάλυση, συστήνοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις προοπτικές ότι οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε καλό δρόμο για να αναλάβουν τον έλεγχο της Γερουσίας, όπου οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν πλειοψηφία ή ότι οι Ρεπουμπλικανοί βρίσκονται σε καλό δρόμο για να κρατήσουν την ηγεσία του σώματος.
Οι αποδόσεις σχετικά με τα σενάρια εμφανίζονται μικρές προς το παρόν.
Αλλά αν αυτό θα αλλάξει, οι μετοχικές αγορές θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε ένα sell off πριν οι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι "ο φόβος για ένα αποτέλεσμα της κυβέρνησης την Ημέρα των Εκλογών το 2020 είναι ουσιαστικής σημασίας ταυτόχρονα με την προεδρική εκλογή, τόσο πολύ σημαντική για τις αγορές και τις οικονομίες, αναφέρει η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, τα στελέχη παραμένουν επιφυλακτικά για το μέλλον και διστάζουν να σχεδιάσουν, ειδικά όσον αφορά τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, καθώς οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν προσθέσει "τόσο ψυχολογικό όσο και πραγματικό φόρτο στις επιχειρήσεις".
Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποίησαν ότι πολιτικά προγράμματα μέχρι τώρα δεν κλείνουν απαραιτήτως κάποιες επενδύσεις.
"Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αποδόσεις μετοχών κατά τη διάρκεια περιόδων διαιρεμένης ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουν συνήθως υπερβεί τις αποδόσεις που επιτυγχάνονται όταν ένα πολιτικό κόμμα ελέγχει τον Λευκό Οίκο, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων", έγραψαν.
"Από το 1928, εξαιρουμένων των περιόδων ύφεσης, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχεται από ένα μόνο μέρος, η μέση απόκλιση 12 μηνών του S&P 500 ανερχόταν στο 9%.
Ωστόσο, η μέση απόδοση σε μια διαιρεμένη κυβέρνηση ήταν 12%".
Η Goldman Sachs ανέφερε ότι αναμένεται να συνεχιστεί η αγορά ταύρων στις αμερικανικές μετοχές το 2020, με διαρκή κύκλο κερδών και συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη, ώστε να κερδίσει ο S&P 500 περίπου 5% στις 3.250 μονάδες στις αρχές του 2020.
Ωστόσο, η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα θα διατηρήσει το εύρος τιμών του δείκτη για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, ανέφεραν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης