Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αραβικός Σύνδεσμος: Καταδίκασε τις ΗΠΑ να μη θεωρούν παράνομους πλέον, τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη

Αραβικός Σύνδεσμος: Καταδίκασε τις ΗΠΑ να μη θεωρούν παράνομους πλέον, τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Ο Αραβικός Σύνδεσμος τόνισε ότι θεωρεί την αμερικανική θέση νομικά άκυρη που δείχνει μια  «πρωτοφανή περιφρόνηση στο διεθνές σύστημα»
Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε σήμερα την αλλαγή πολιτικής της Ουάσινγκτον να μην θεωρεί πλέον παράνομους τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τον Σύνδεσμο να τονίζει ότι η απόφαση αποτελεί απειλή για την ειρήνη και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
«Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτή την ατυχή ανακοίνωση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Abdul Gheit στην έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.
«Σε ποια βάση θα διαπραγματεύονται οι Παλαιστίνιοι με τους Ισραηλινούς αν αυτή η κατοχή δεν υφίσταται;» διερωτήθηκε ο Gheit.
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, ο Αραβικός Σύνδεσμος τόνισε ότι θεωρεί την αμερικανική θέση νομικά άκυρη που δείχνει μια  «πρωτοφανή περιφρόνηση στο διεθνές σύστημα».
Η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου αντέστρεψε την αμερικανική πολιτική που είχε υιοθετηθεί από την προεδρία του Jimmy Carter το 1978 και δήλωνε ότι οι ισραηλινοί οικισμοί αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.
Η απόφαση ήταν ακόμη μια από τις πολλές φιλοϊσραηλινές κινήσεις της κυβέρνησης του προέδρου Donald Trump μετά τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και αυτήν της κυριαρχίας του εβραϊκού κράτους επί των συριακών Υψιπέδων του Γκολάν.
Παλαιστίνιοι και Άραβες ηγέτες κατέκριναν την απόφαση της Ουάσινγκτον ως την τελευταία μιας σειράς φιλοϊσραηλινών ενεργειών που βλάπτουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης