Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Ο Trump θα προτείνει τον Kenneth Braithwaite ως νέο υπουργό Πολεμικού Ναυτικού

tags :
ΗΠΑ: Ο Trump θα προτείνει τον Kenneth Braithwaite ως νέο υπουργό Πολεμικού Ναυτικού
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump θα προτείνει τον Kenneth Braithwaiteτ, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νορβηγία, ως νέο υπουργό Πολεμικού Ναυτικού, μετά την απόλυση του Richard Spencer, από τον ΥΠΑΜ Mark Esper
Ο πρόεδρος D. Trump έγραψε στο Twitter ότι θα προτείνει τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νορβηγία Kenneth Braithwaite για τη θέση του υπουργού Πολεμικού Ναυτικού, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Η ανάρτηση αυτή του προέδρου Trump στο Twitter έγινε μετά την απόλυση από τον ΥΠΑΜ Mark Esper του υπουργού Ναυτικού Richard Spencer, εξαιτίας της στάσης του στην υπόθεση του Eddie Gallagher.
Ο πρώην υπουργός Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τάσσονταν υπέρ της έναρξης μιας εσωτερικής πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του Eddie Gallagher, με ερωτηματικό για την παραμονή του ή μη στην επίλεκτη ομάδα των SEALs του Πολεμικού Ναυτικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έρχεται σε ρήξη με τον πρόεδρο Trump που είχε απονείμει χάρη στον Eddie Gallagher μετά την καταδίκη του από στρατοδικείο για την συμπεριφορά του στο Ιράκ.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό, ότι το εν λόγω μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ( ΝAVY SEALs) που βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της αποπομπής του από την αναφερόμενη επίλεκτη μονάδα, ενημερώθηκε ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνταν σε βάρος του θα συνεχιστούν, παρά την ανακοίνωση για το αντίθετο, που έκανε ο πρόεδρος Trump, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Eddie Gallagher.
Με μία ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος Trump είχε επικρίνει τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ υποσχέθηκε ότι ο Gallagher θα αποκατασταθεί εντός της κοινότητας των NAVY SEALs.
Ο Eddie Gallagher αθωώθηκε για την δολοφονία, αλλά καταδικάστηκε για την δημοσιοποίηση φωτογραφιών με το πτώμα ενός Ιρακινού κρατούμενου.
"Το Πολεμικό Ναυτικό ΔΕΝ θα αφαιρέσει το διακριτικό της τρίαινας από τον πολεμιστή και μέλος των NAVY Seals Eddie Gallagher.
Στην υπόθεση αυτή έγιναν κακοί χειρισμοί από την αρχή. Γύρισε στα καθήκοντά σου!” Έγραψε ο πρόεδρος Trump στο Twitter.
Επρόκειτο για μία ακόμη παρέμβαση του Trump προς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην υπόθεση κατά του 40χρονου Eddie Gallagher, μία εβδομάδα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διατάξει το Πολεμικό Ναυτικό να ανακαλέσει τον υποβιβασμό του Eddie Gallagher και να τον αποκαταστήσει, παρά την ποινή που του επέβαλε στρατοδικείο.
Από την άλλη μεριά, ο υποναύαρχος C. Green που ηγείται της αναφερόμενης μονάδας ειδικών επιχειρήσεων είχε απαντήσει στην προεδρική ανάρτηση με την ανακοίνωση σύγκλησης της εσωτερικής πειθαρχικής επιτροπής της μονάδας (trident review board) προκειμένου να αποφασίσει αν ο αναφερόμενος αξιωματικός τηρεί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στη μονάδα.
Ο Eddie Gallagher είχε ενημερωθεί για την εξέταση της υπόθεσης του, αλλά και για μία προγραμματισμένη ακρόαση από την επιτροπή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.
Η αναφερόμενη ανάρτηση του πρόεδρου Trump στο Twitter φάνηκε να προδιαγράφει την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού που υποστήριζε την απόφαση του Green για την εξέταση της υπόθεσης του Eddie Gallagher, αναφορικά με την παραμονή του ή μη στους SEALs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης