Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Είμαστε υπέρ της επανέναρξης της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού - Τριμερής στο Βερολίνο (25/11)

Γερμανία: Είμαστε υπέρ της επανέναρξης της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού - Τριμερής στο Βερολίνο (25/11)
Άτυπη τριμερή συνάντηση μεταξύ των Guterres-Αναστασιάδη και Akinci πραγματοποιείται σήμερα (25/11/2019) στο Βερολίνο
Τις «καλές υπηρεσίες» της προκειμένου να διευκολύνει τεχνικά την αποψινή ανεπίσημη τριμερή συνάντηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Mustafa Akinci, στο Βερολίνο, προσφέρει η Γερμανία και τάσσεται υπέρ της επανέναρξης της υπό τον ΟΗΕ καθοδηγούμενης διαπραγματευτικής διαδικασίας, όπως επανέλαβε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Τασσόμαστε υπέρ της επανέναρξης της υπό την καθοδήγηση του ΟΗΕ διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και για αυτό στηρίζουμε -και έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Εθνών- αυτή την ανεπίσημη τριμερή συνάντηση του γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Guterres με τους δύο Κύπριους ηγέτες κοινοτήτων σήμερα στο Βερολίνο.
Πρόκειται για μια οικονομική, τεχνική υποστήριξη -αυτό αποκαλείται στη διπλωματική γλώσσα "καλές υπηρεσίες" ("good services")», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Παρέχουμε "καλές υπηρεσίες" ώστε οι συμμετέχοντες να προσέλθουν στις συνομιλίες σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και εμπιστοσύνης.
Διότι είμαστε υπέρ του να επανεκκινήσει αυτή η διαδικασία, στην κατεύθυνση μιας μόνιμης ειρήνης και ενός μόνιμου αποτελέσματος».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς βλέπει η γερμανική κυβέρνηση τις πιθανότητες αναζωογόνησης της διαδικασίας, η Γερμανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι θα πρέπει να αναμένεται πρώτα η αποψινή συζήτηση «και τότε τα Ηνωμένα Έθνη είναι αυτά τα οποία θα πρέπει να πουν πώς είναι από τη σκοπιά τους οι πιθανότητες επιτυχίας».
«Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι σε αυτή την μακρόχρονη διαδικασία υπήρξαν πολλές φορές βήματα προς τα εμπρός αλλά και προς τα πίσω και ότι (η διαδικασία) κολλάει.
Υπό αυτή την έννοια είναι σωστό και καλό να συνομιλούν μεταξύ τους και χαιρόμαστε εάν μπορούμε μέσω "καλών υπηρεσιών" να έχουμε μια μικρή συμβολή», κατέληξε η εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης