Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Ευελπιστούμε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν μία εμπορική συμφωνία η οποία βασίζεται στην ισότητα

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Ευελπιστούμε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν μία εμπορική συμφωνία η οποία βασίζεται στην ισότητα
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ουάσιγκτον να συνεργαστεί με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό
Την ελπίδα του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν μία εμπορική συμφωνία η οποία θα βασίζεται στην ισότητα, εξέφρασε σήμερα (25/11) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Geng Shuang.
Ειδικότερα, ο κ. Shuang δήλωσε ότι «ελπίζουμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν με την Κίνα κατά τις τρέχουσες διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ουάσιγκτον θα στηρίξει μία εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα βασίζεται στην ισότητα.
Ωστόσο, ο κ. Shuang διευκρίνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν κατάχρηση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας και να «κακοποιούν» τις κινεζικές εταιρείες, μετά την απόφαση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) ότι οι Huawei και ZTE θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δύο πλευρές δεν αναμένεται να συζητήσουν τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, κατά τις οποίες θα κριθεί εάν ο Donald Trump θα εξασφαλίσει και δεύτερη θητεία.
«Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε τη δεύτερη φάση», ανέφερε στο Reuters πηγή από την αμερικανική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δε μπορώ να εκτιμήσω πότε ακριβώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης