Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τεστάρει τους S – 400 η Τουρκία – Αγνοεί τις πιέσεις των ΗΠΑ

tags :
Τεστάρει τους S – 400 η Τουρκία – Αγνοεί τις πιέσεις των ΗΠΑ
Τουρκικά F-16 θα πετάξουν πάνω από την Άγκυρα για να τσεκάρουν το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα
Να τεστάρει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα των S – 400 θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η Τουρκία αγνοώντας έτσι τις πιέσεις και τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ να μην προχωρήσει στη λειτουργία του συστήματος.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, τουρκικά αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν πάνω από την Άγκυρα προκειμένου να δοκιμάσουν και να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος των S-400.
Υπενθυμίζεται πως η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία είχε εξελιχθεί σε σημείο έντασης και τριβής με τις ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως το σύστημα των S-400 δεν είναι συμβατό με το αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ και ότι συνιστά απειλή για το αμερικανικό μαχητικό F-35.
Παρόλο αυτά, οι πληροφορίες θέλουν τα τουρκικά μαχητικά να πετούν σήμερα Δευτέρα 25/11 και αύριο Τρίτη 26/11 πάνω από την Άγκυρα προκειμένου να δοκιμάσουν τα συστήματα των ραντάρ των S-400.
Η Τουρκία άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400 τον περασμένο Ιούλιο αλλά ακόμα το σύστημα δεν είναι ακόμα σε λειτουργία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η πληροφορία αυτή είχε αρνητική επίπτωση στην τουρκική λίρα, η οποία υποχώρησε στα 5,7380 έναντι του δολαρίου από 5,7140 που είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή.
Σημειώνεται πως πρόσφατα Αμερικανός αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι η Τουρκία πρέπει να ξεφορτωθεί το εν λόγω σύστημα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan να υποστηρίζει πως η τοποθέτηση αυτή αποτελεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης