Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά για το έργο της - Σε 4 μήνες επέδειξε συνέπεια στις δεσμεύσεις της

Τσιάρας: Η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά για το έργο της - Σε 4 μήνες επέδειξε συνέπεια στις δεσμεύσεις της
H κυβέρνηση σε μόλις τέσσερις μήνες «επέδειξε συνέπεια στις δεσμεύσεις της και αναμφισβήτητη αποτελεσματικότητα στο έργο της», τονίζει ο Κ. Τσιάρας
«Κάθε μέρα είναι μέρα ευθύνης.
Η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά και συνολικά για το έργο της και τις θετικές επιδράσεις στη ζωή των πολιτών», υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Ο ίδιος αναφέρει ότι η κυβέρνηση σε μόλις τέσσερις μήνες «επέδειξε συνέπεια στις δεσμεύσεις της και αναμφισβήτητη αποτελεσματικότητα στο έργο της».
Ακόμη, ο υπουργός αναφέρει  πως  το «υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο της Novartis, που αφορά κυρίως στις αθέμιτες μεθόδους των επιχειρήσεων στον χώρο του φαρμάκου, μόνο στην Ελλάδα επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε όχημα σπίλωσης και απαξίωσης πολιτικών αντιπάλων, διχάζοντας τον ελληνικό λαό και δηλητηριάζοντας τα πολιτικά μας ήθη».
Συμπληρώνει ότι «η Δικαιοσύνη διερευνά απερίσπαστη και έχει αρχειοθετήσει την υπόθεση για τους περισσότερους από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους», ενώ έχει συσταθεί προανακριτική επιτροπή της Βουλής όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Αναφορικά με την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο κ. Τσιάρας, αφού ξεκαθαρίζει ότι «ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα προκαταλάβει ούτε τα συμπεράσματα, ούτε τις προτάσεις» της ειδικής επιτροπής που αξιολογεί τις σχετικές προτάσεις, τονίζει ότι «ως γενική φιλοσοφία η κυβέρνηση έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις που καθυστερούν τις διαδικασίες της πολιτικής δίκης και να νομοθετήσει ρυθμίσεις που θα επιταχύνουν την απονομή της Δικαιοσύνης».
Ο ίδιος χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης  «εναλλακτικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό εργαλείο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις, το οποίο θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των υποθέσεων που εισάγονται προς επίλυση στα δικαστήρια».
Μάλιστα, σημειώνει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, όχι μόνο για καταδικασμένους τρομοκράτες, αλλά και για βαρυποινίτες του οργανωμένου εγκλήματος».
Ακόμη, χαρακτηρίζει παραπλανητικό το το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο «τροπολογία του ποινικού κώδικα προβλέπει ότι άτομα ύποπτα για εγκληματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος θα ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που είχαν "παγώσει" από τα δικαστήρια αν δεν δικαστούν μέσα σε 18 μήνες» και υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει ήδη επιστολή «με την οποία επισημαίνει ότι η εφημερίδα υποβάθμισε το γεγονός ότι από τον νόμο δεν τίθεται θέμα μαζικής αποδέσμευσης λογαριασμών».
Συμπληρώνει πως «με την προηγούμενη νομοθεσία μπορούσε να δεσμευτεί η περιουσία ενός πολίτη χωρίς επαρκή στοιχεία και να παραμείνει δεσμευμένη για πολλά χρόνια.
Αυτή η δέσμευση μπορούσε να παραμείνει σε ισχύ ακόμη κι αν δεν ασκούνταν τελικά διώξεις ή η δίκη γινόταν έπειτα από 5-6 χρόνια, ενώ στο μεταξύ ακόμα κι αν αθωωνόταν, ο πολίτης θα είχε τελικά καταστραφεί οικονομικά ολοσχερώς».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης