Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ και Γαλλία θωρακίζουν την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στην Aramco

ΗΠΑ και Γαλλία θωρακίζουν την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στην Aramco
ΗΠΑ και Γαλλία ενισχύουν την αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τα πυραυλικά πλήγματα στην Aramco
Οι ΗΠΑ και η Γαλλία ενισχύουν την αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco τον Σεπτέμβριο, για τις οποίες η Ουάσινγκτον  κατηγορεί το Ιράν.
Ο αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, οι χώρες των οποίων έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις στο Ιράν, υιοθέτησαν διαφορετικές εκδοχές θαλάσσιων αποστολών για την προστασία των υδάτων του Κόλπου μιλώντας σε φόρουμ για την ασφάλεια στο Μπαχρέιν.
Δύο μήνες μετά τη μεγαλύτερη επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ και η Ουάσινγκτον δεν έχουν δώσει ακόμη συγκεκριμένες αποδείξεις που να συνδέουν το Ιράν με το γεγονός, ενώ η Σαουδική Αραβία έχει παράσχει ελάχιστες λεπτομέρειες για το πώς αντιμετωπίζει τα κενά στην αεράμυνά της, παρατηρεί το Reuters.
Η Τεχεράνη από την πλευρά της αρνείται τη συμμετοχή στα χτυπήματα αυτά, που αρχικά είχαν μειώσει κατά το ήμισυ την παραγωγή του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως και οδήγησαν τις ΗΠΑ να στείλουν χιλιάδες στρατιώτες και πολεμικό υλικό στη Σαουδική Αραβία.
Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες σχετικά με την επίθεση εναντίον της Aramco, δήλωσε ο στρατηγός Kenneth McKenzie, ο οποίος επιβλέπει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.
«Συνεργαζόμαστε με τους Σαουδάραβες για να αυξήσουμε τη δικτύωση των συστημάτων τους. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να αμυνθούν καλύτερα από αυτό το είδος απειλών», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο McKenzie δήλωσε ότι ενισχύοντας την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην αεροπορική βάση Prince Sultan νότια του Ριάντ, εκτός από τις μεγάλες βάσεις στο Κατάρ και το Μπαχρέιν, θα «δυσχεράνει την ικανότητα του αντιπάλου να σας επιτεθεί».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης